Jaa, man får ju betrakta världen o Sverige !

Jag som har det så att det går runt i tillvaron är mycket väl medveten att det finns människor som har det sämre än jag har vare sig " dom är rika eller fattiga " ! Skall jag skämmas över detta faktum ? Eller skall dom som har det bättre än mig skämmas !
                  Politiker och andra som kallar sig humanister vare sig dom är åt vänster, i mitten eller åt höger har under århundraden förespeglat rättvisa o jämlikhet ! Och har i demokratier använt retorik o valpropaganda  för att folket skall ta makten o fixa detta ! Och blodiga revolutioner i folkets namn ! Fortfarande i världen så är det inte ett land  som uppnått detta enligt min mening. Dock är 7 människor i världen inte lika fattiga som förr i tiden om man ser till helheten . Människor lever i genomsnitt längre  och stora insatser mot olika dödliga sjukdomar har gjorts via vaccinering mm ! Men ingen stanns i världen går det att undvika att människor blir t.ex. sjuka eller arbetslösa ! Mer eller mindre ! Och vad innebär det att ha det lika bra o avskaffa orättvisor ?
                     Att sträva efter förbättringar är en sak men hur får man en värld som utlovas folk delvis i t.ex en orealistisk o populistisk valpropaganda ! I en värld som består av 200 stater o 7 miljarder människor som inte har kommit lika långt i utveckling ! Skall man ständigt ta politiska poäng på utopiska löften som går ut på att få in 7 miljarder människor i samma fålla !
           Att vara realistisk innebär inte att man är en negativ o inhuman människa !  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0