Jaa, tycker folket i Sverige gnäller för mycket efter omständigheterna !

Och förmågan att vända på myntet verkar vara obefintligt ! Och kunskapen om andra länder egal ! Och skulle man upptäcka att det finns länder och folk som har det mycket sämre så skall inte dom länderna jämföras med Sverige ! Men då svarar jag är inte dom ochså  människor dom som bor där !
           Visst det finns folk som har det sämre än jag i Sverige men ochså de som har det bättre ! Jag har det väldigt bra beroende på att man fått leva så länge som jag har hittills och  inte har eller haft några allvarliga sjukdomar !  Det är väl precis lika mycket värt som att vinna en miljon på t.ex. Kombilotteriet ? Även om jag inte haft nått emot det ! Men hade hälsan blivit bättre för det ?
               Nu är det ju så att det finns människor som har det sämst i alla länder i världen ! Men i Sverige kan även de som har det sämst, gå i skolan, föräldrarna få barnbidrag mm och även gå till socialen om det skulle knipa riktigt !  Och om jag tillhörde de  fattiga så skulle jag hellre bo i Sverige ! Men enligt vissa procentuträkningar så tillhör undertecknad den tredjedel som har det sämst i Sverige ! Detta uträknande verkar vara populärt att ta fram när ett val närmar sig !
          Jag vill väl att alla skall ha det lika bra eller bättre än jag har det ! Men hur skall det gå till ? Har nått land i världen lyckats att utrota fattigdomen ? Inte ens " när folket fått makten " har det gått ! Och man får ju betala mer skatt ju mer man tjänar, proggresiv sådan ! Om vi nu tänker oss att " de rika inte fanns " hade det blivit bättre för det ?
  Jaa, vardagshjältar finns det gott om ! Den här 90-åriga damen står det om dagens Nerikes Allehanda ! Och jag själv har " trots att jag inte är en usel miljonär "  haft en bra dag hittills ! Min motion har blivit mycket lättare att fysiskt utföra ! Har inte gått i så snabb takt på länge !  Det är bara att njuta vidare trots jag " är en av den tredjedelen som har det sämst i Sverige " ! Och ingen har ringt o frågat mig om hur jag upplevt detta ! Men om dom ringt så skulle jag frågat dom vad som är mest värt här i livet , oavsett !
           

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0