Jaa, vi börjar väl med titten på vädret o kalla platser ! Måndag igen !

Här i södra Sverige, Askersund räknar jag dit, om man ser till vårt lands längd, 1700 km , ca ! Och här har vi milt, +7 C !  Nån vit jul är väl stora chanser att det inte blir ! Och det är inget ovanligt med gröna jular här i Götaland o södra Svealand Tittar man sig ut i världen, , förutom i Arktis o Sibirien t.ex så har Moskva -18 C, New York - 8 C , Madrid - 1 C, Mûnchen -1 C ,Jerusalem 4 C , t.ex. O alla platserna har nu på morgonen soligt väder !
          Jersusalem ja ! Staden  fick ju mycket snö härom dan, och enligt uppgift från dom själva så har det inte  varit så mycket snö sen 1870 !!!!! Så det var inte det värsta någonsin !!!! Och glöm inte att Jerusalem ligger 800 m över havet !
           Hela det här scenariot har ju med lågtryck , högtryck o vindar o göra ! O då kan det bli så här ! Sen är ju chanserna för vinter i Sverige, norra Europa, Cenrtraleuropa o Mongoliet, Tibet  mm platser större i månaderna Januari o februari ! 
      DÅ tar jag mina kalla platser, utvalda sådana ! Grise Fiord norra Kanada  -36 C, Nuuk södra Grönland - 8 C , Verkhoyansk Sibirien -32 C och Mc Murdo stn på Antarktis + 3 C. ! Men som sagt det finns platser på norra Grönland som har kallare och platser i Antarktis som forfarande har minusgrader !
                Och idag blir det dom vanliga träningsskorna  och kängorna med broddar, halkskydd, får vila. Om jag är sur för det ! Nää, jag vet att det här scenariot inte är " det värsta någonsin " ! Det är bara media som " alltid vinklar det  som det värsta någonsin " ,typ ! Ofta med okunskap med det som finns facit på !!!
          Och som det är delade meningar från de s.k. experterna hur det blir med värmeökningen i framtiden så kan man ju undra vilket som är värst för Jordens framtida klimat , temperaturhöjning på + 2grader eller temperatursänkning på -2 C ! Fundera på det " ni som har facit på det om 50 -100 år " !!!!
                 Motion ? Jaa då ! Trots blåst ! Vem säger nej till ett verkningsfullt koncept !!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0