Låst " vederlege " !

Jaa, " bockeringen " av kalluften fortsätter ! Och situationen är inte " den värsta någonsin " Enl. SMHI så får man gå tillbaks 50 år för att hitta temperaturer likn. dom på julafton i år,  +9 C, i t.ex Örebro o Gävle ! Kunde det vara så varmt då ? Man kan alltid vända på myntet för att " avdramatisera " !
    Jag själv bodde ju i Simrishamn 1977 då där var " varmast någonsin " 13,7 C? Varmare än i t.ex. Lund på julafton i år ! Dessutom var i Simrishamn t.ex., midsommarafton 1978 kallare än julafton 1977 !
 
          Och idag är det ju måndagsrapport från kylans värld ! Och här är dagens temperaturer ! I Arktis hade Grise Fiord i norra Kanada  - 32 C , Nuuk på sydvästra Grönland -8 C och Verkhoyansk i Sibirien -50 C. I På Antarktis där det nu är sommar så hade Mc Murdo Stn + 1 C ! I sammanhanget kan då nämnas att Sydney hade + 21 C o  ! Det är liksom skillnad på Nordpolen o Sydpolen, som bekant !? Och med sådana temperaturskillnader som är mellan Nord-och Sydpolen så  är det väl inte konstigt att vädret är som det är och har varit. Ang stormar t.ex. !
            Och fortsatt verkar det som att  "folk är kunnigare om hur vädret blir i framtiden än hur det har varit med facit på " !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0