Minnet är kort.....

.....särskillt om man bara har " framtidens usla klimat i huvudet " ! Som råder delade meningar om i siandet !
           Idag har jag tittat på statistik från Smhi ang temperaturen i november ! För i år och 2012 ! Det här med " domedagspredikningarna " gör ju att människor lägger märke till om det skulle vara  "väldigt milt " en dag ! 
           Nu har jag tittat på dagar , rött ,varmare än normalt, och då på Askersund/ Svealand . Jag kom fram till att  i mitt område var det 9 dagar över det normala i temperatur för månaden i år ! Men för november 2012 var det 14 dagar över det normala !
       Tittar man på norra Norrland t.ex. så behöver inte rött betyda att det inte är minusgrader om det är rött nu när vintern närmar sig  !
           Tar vi då övervägande, nästan rött, varmare än normalt, för hela landet så var det i år 8  sådana dagar ! 2012 var det 12 dagar ! Minnet är kort som sagt ! Apropå kort så har jag fotografier från dagar, månader med snö från flera år bakåt i tiden ang. det område jag bor i ! Askersundsområdet ! Så jag vet hur vintrarna varit här, när dom har börjat o slutat ! Men som sagt " svenska folket är hjärntvättat av ideliga påståenden om kommande värmehöjningar " så därför är det bra med bildbevis för varje dag o månad ! Sen att det kommer fakta om att värmeökningen avstannat de 16 senaste åren och att isarna i Arktis o Antarktis har lagt på sig i år, förra året...nä,det uppmärksammas inte ! Allting som är facit på " verkar vara mindre värt för siarna "
             Jaa, måndagens temperaturrapporter från  mina 4 kalla platser ! Inte säkert att det inte finns nån ännu kallare !  Grise Fiord hade -21 C snöfall, Nuuk - 8 C snöfall, Verkhoyansk - 35 C  och Mc Murdo Stn hade - 3 C molnigt ! Jaa, vi får se hur det går med det som med kampen mellan milt och kallt i vinter en kamp som sträckt sig över miljoner år ! Vem vinner i år " Kung Bore eller Gumman tö " !?
 Och i fortsättningen varje måndag så tar jag en sånt här foto från samma ställe till dess det våras ! Och när den första snön visar sig oavsett dag ! Bra att ha kort om minnet är kort !
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0