Kul med med gamla foton när livet spelar revy !

             Det här är min tyske kompis Cai ! Han kom till oss 1948 i Örebro som krigsbarn från Köln . Även barnen i Tyskland led naturligtvis av krigets omständigheter ! Han var 8 år då, 2 år yngre än mig ! Han var hos oss i nått år. Jag kan ochså nänmna att han o hans syskon och föräldrar 1945 flydde från allt de hade med ryssarna hack i häl och lyckades med nöd och näppe komma in i amerikanska zonen ! Cai har aldrig glömt året han var hos oss.
           !956 på sommaren åkte jag själv tåg till Köln från Luleå där vi bodde !  Uppehåll hos mormor i S-holm nån natt har jag för mig !  Och jag kommer ihåg att Cai och hans syskon inte hade sommarlov för än i augusti. Dom gick i skolan när jag var där och tante Edith tog väl hand om mig på dagarna. Jag vet att jag själv tog bussen från ytterområde i Köln in till centrum och gick runt katolska kyrkan där och tittade in i den ! Oj vad stor den var och är ! De allierade flygarna gjorde allt för att spara den har jag förstått. Några skador fick den dock ! Kommer ochså ihåg när vi var på ett badhus och jag med stora ögon la märke till många enarmade och enbenta människor som badade där ! Operabesök och mycket annat var jag ochså med om, bl. en färd på Rehn ! På fotot syns jag och Cais lillasyster ! Som hade smeknamnet Püppchen !
         Jaa, jag får ju ha med detta  kort ochså ! Det är så väldigt bra tycker jag ! Från 1948 ! Mina systrar, jag, Cai och min vackra brunbrända mor ! Henne kunde jag " lika gärna ha placerat i Italien  eller nån annan stans i söder eller öster ut" !
             Det  här  är inget dumt foto att sluta detta inlägg med ! Ett liv som yngre generationer inte varit med om, som anhöriga i nuet ! Jag drar nytta både av min kära klan o kära minnen, då jag växte upp ! Och det ena " behöver inte utesluta det andra " . Och alla är inte uppväxta på samma ställe ! Utan i andra miljöer ! Och varför inte " dela med sig av lyckliga stunder som för det mesta överskuggar det negativa " !
            Och nästa år ämnar jag hälsa på Cai och hans familj ! Det kommer jag att jobba på !
 Och jag motsätter mig absolut att jag skulle leva i det förflutna ! Jag har anhöriga o  rötter med mig i nuet ! O drar nytta av det i min positivitet !!! 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0