Är man mer humanistisk..

..om man övervägande lägger vikt på det negativa oavsett kunskap eller inte !?
Jag vet att det finns människor som begår mänskliga-o omänskliga tillkortakommanden ! Just därför att vi är människor ! O en del sätter sig på piedestaler o säger " så skulle jag aldrig kunnat gjort " Om det är något som är ytterst ohumanistiskt så är det att framhålla detta ! Ibland är detta ochså med " politiska förtecken " !
Vet du till hundra procent hur du skulle gjort om du var i den andres kläder o hade dennes bakgrund när du retar upp dig på andras tillkortakommanden.
Och ideologier ja ! Det finns väl inte nån ideologi i världen som historiskt är antingen vit eller svart ! Och utan att känna människor så gör man om dom efter eget huvud, ofta p.g.a. förutfattade meningar. Om man är " rik så är man en bov om man är fattig så är man en hjälte mänskligt sett ", utan att känna personen ! Det värsta är när man tar politiska poäng på det, tycker jag ! Vet du vad dom här människorna uträttar ? På gott o ont !
                     Och vad vinner du på " att ständigt baktala ditt eget fädernesland " Utan o känna till alla sanningar ! Och vad är " politiska inlärningar utan kunskap " ?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0