Då var det måndag igen !

Och det är jag nöjd med ! Fattas bara !  Men ibland kan man ju undra " om man trampar folk på tårna om man vågar sticka ut hakan o säga att man är nöjd "  ! Jaa, valet närmar sig och " felsökandet i fäderneslandet ökar " ! Och " allting är sämre än någonsin " Sånt där genomskådar man ju !
           Jaa, och eftersom det skrivs och sias om temperaturhöjningar som det råder delade meningar om. Ibland skall temperaturen höjas med 4, 1 C , ibland med 1,1 C på 50-100 år ! Märkligt över sånt man inte har facit på !
                   I går såg jag och hörde på naturprogrammet Väldens Natur om Donau ! Där sas det att i områden runt Donau hade det inte varit  sån kall vinter på 40 år ! Ni kan ju själva se se avsnitt 2 om ni inte tror mig !
              Och ang. kyla så har jag mina utvalda platser o kommer med rapport på måndagar ! Intressant och som sagt när det gäller vintrar så börjar dom vid olika tidpunkt och framstötar kommer vid olika tidpunkter ! O kallaste månaderna brukar ju vara januari och februari. Och jag har bildbevis på när vintern kommit på allvar de 3 senaste vintrarna  här i Askersund !
                  Idag hade Grise Fiord - 32 C mulet, Verkoyansk - 35 mulet, Nuuk 0 snöfall och Mc Murdo stn - 3 sol !
              Jaa, det skall bli intressant att se om kung Bore så småningom etablerar sig ! Men han kan komma innan jul, efter jul , innan nyår, efter nyår ! Och jag vet att jag som barn och vuxen blivit  irriterad över att det regnat på julafton både i norra Sverige, mellanSverige o södra Sverige ! Och på 70-talet nån gång var det varmare på nyårsaftonen än det var på den kommande midsommaraftonen i Simrishamn ! 
               Jaa, det skall bli intressant o se om kung Bore tar hjälp av kylan från t.ex. Sibirien även i år ! Men när kallutbrotten kommer är olika ! Men ni ser ju hur kallt det är i Alaska och Sibirien just nu !
               O nu blir det motion ! Om en halv timme !
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0