Idag gäller det att hålla tungan rätt i munnen !

Joo, idag skall det spolas vattenledningar i hyrehuset där jag bor ! Och då får inga kranar öppnas o toaletter spolas förränn kl 17 i kväll. Men jag har gjort ett   "förråd"med upptappat vatten ! så jag skall kunna " göra både det ena o andra " !
            Och idag är det ju måndag och då kommer jag med rapporter från kalla platser på jorden ! Där några kommer att bli kallare o nån bli varmare ! Beroende på polerna, arktis eller antarktis !
            Och då hade idag Grise Fiord -26 C moln, Nukk 1 sol, Verkhoyansk - 36 moln och Mc Murdostn - 6 sol !
                  Det är inga " vetenskapsmän , meterologer, eller media eller datoriserade mallar med matematiska uträkningar " som styr klimatet ! Det gör temperaturskillnaderna mellan jordens olika delar, havstemperaturer, temperaturen i högre luftlager mm ! Så har det alltid varit " med eller utan människor, med eller utan bilar  " !
          Och för mig är detta betydligt mer intressant än att " följa prestigefyllda domedagsprognoser " !
                Tror ni dom höll på så här förr i tiden i media ? Allt säljer, " kom o köp konserverad gröt "  ! Och journalisterna får tillfälle att komma med " svarta rubriker " ! Alla " värre än nogonsin " !
        Idag blir det motion igen ! Och jag kommer att ha fötterna på jorden, titta mot solen o månen !  Dessa planeter bestämmer vädret ! Med eller utan vetenskapsmän, med eller utan människor ! Med eller utan bilar !
                 Jag är glad att jag bor på jorden just nu om jag ser på dess klimathistoria ! Och framtiden ? Ingen kan ens med bestämdhet veta vad som händer i morgon ! Och nu levande ? Hur mycket kommer vi att veta om morgondagen, hur den blir om 50-100 år ! Men det " gör vetenskapsmännen o media " ! Och dom som inte håller med  "dessa tidens makthavare  sägs närmast vara inhumana " !  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0