Jag har ju skrivit om Grise Fiord o Nuuk innan !

Och jag har 2 av mina kalla platser kvar att redovisa ! Jag är som " kärringen mot strömmen " när folk pratar om värmehöjning på vår planet så redovisar jag många minusgrader !
 Och nu har vi begivit oss till en av de kallaste platserna i Sibirien, Verkhoyansk ! Och i juni och juli o augusti kan det vara ganska varmt på denna plats ! Omkring+ 20 C :
           Men nu är det ju november och i måndags har jag för mig att det var -38 C i Vekhyansk ! Finns redovisat här på bloggen ! Har ju måndagsrapporter från mina 4 utvalda platser ! Om jag inte missminner mig så är det uppmätt -64 C ! Och det har varit något år i januari förståss !
                 Och tydligen kan man resa dit om man vill på semester ! Och Sibiriens och Alaskas klimat på vintern påverkar ibland vädret  här hemma ! Vindar därifrån med kan ge oss mycket kallt väder ! Från  Nord, nordost o ost t.ex. Och om ett högtryck ligger ostnordost om oss ! Och sen har jag för mig att jag läst att Kosacker vandrade hit till detta området en gång i tiden ?! Foto Commons wikimedia
           

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0