Nää, jag skriver av det i stället !

Fick ju " ont i ögonen " av o se fotot !
                                        Dagens citat
                   "BARA DET ATT GLÄDJE FINNES ÄR 
                    NOG KÄLLA TILL
                    GLÄDJE "
          Hjalmar Bergman
          Författare, 1883-1931
       Jaa, så här såg författaren ut ! Örebrosonen Hjalmar Bergman ! Biografin går ju att läsa på nätet ! Men många vet ju att han skrev pjäsen Markurells i Wadköping och ännu mer känd ? blev författaren när det gjordes en tv-serie av denna pjäs där Edvin Adolphsson spela Markurell ! Blev verkligen en succe ! Kan det ha varit på 70-talet som serien gick ? Och i Örebro ligger en stadsdel numera sen en del år som heter Wadköping ! Och där finns många gamla hus ditflyttade ! Och i ett av dom ligger Hjalmar Bergman museet ! Och där har jag varit en del gånger nu sen jag flyttade upp till Askersund !
                 Det här fotot togs 2007 ! Av undertecknad ! Och det visar en kompis som  var med mig i Wadköping bl.a. på museet ! Och i den här länsstolen satt Hjalmar Bergman när det begav sig ! Möblerna är bevarade för eftervärlden och då även detta arrangerade foto  !
            Jaa,jag rekommenderar ett besök i stadsdelen Wadköpning i Örebro. Går man från slottet längs svartån genom stadsparken så är man snart där ! Och om man sen går vidare så kommer man till Naturens hus ! Och går sen vidare så kommer man till fågelparadiset Oset ! En mycket givande promenad eller cykelfärd ! Och stadsparken har fått några priser som vackrast i Sverige ! 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0