Det är ju inte så konstigt att begripa !

Jaa, Röda korset varnar för den ekonomiska krisen i Europa, värre än på 60 år. Och ekonomiska kriser har det varit förr ! Och det har ju gått upp och ner i världen när det gäller hegemonier o kriser. Hur många har hört talas om Tulpankrisen på1600-talet som drabbade Nederländerna ? Behöver jag räkna upp alla som kommer efter det ? Nånting får man ta reda på själv !
    Det här med en ekonomisk kris slår naturligtvis mot ländet på olika sätt ! Beroende på hur många fattiga t.ex. det finns i ett land när ekonomin går ner i världen. Ibland räcker inte pengarna till för att upprätthålla trygghetssystemen t.ex. Det är bara att titta sig ut i Europa t.ex. OBEROENDE AV FÄRG PÅ REGERINGARNA ! Och om folk blir mer arbetslösa , så  får man ju mindre inkomst ! Och börjar folk i världen inte ha råd o handla som innan då tillverkar landet mindre o exporterar mindre ! Och då börjar naturligt de s.k. välfärdssystemen " vackla "  ! Oavsett om man har världens högsta skatter som Sverige ! Exempel på arbetslöshet i Europa. Tyvärr räknar inte alla länder på samma sätt när det gäller ungdomsarbetslösheten !
      Men toppar Europas arbetslöshet gör Grekland o Spanien, ca 27 %, Sverige har 8 % liksom ungefär Danmark o Finland. Lägst ner ligger Norge o Tyskland på lite under 5 % ! Och detta är augustis siffror !
  För mig själv som ensamboende pensionär med " halvskral " pension,och som räknas in bland den 1/3 som har det sämst i Sverige, har det ingen betydelse vem som får makten 2014 i Sverige ! Det ser trygghetssystemet till !
          Vad jag tycker är att det måste vara väldigt lätt att sitta i opposition idag och inte ha något ansvar. Alla vet ?att den ekonomiska krisen började redan 2008 i världen ! O sen dess har den hållit på !
           Och då tar man naturligtvis politiska poäng på allt möjligt genom att framhålla enskilda fall och vrida klockan tillbaks mot " retorik allà  klassamhället "  Eller komma med utopiska löften !
             Med 1990-talet o början på 2000-talet i färskt minne skall undertecknad tycka att det skall bli roligt att se hur oppositionen i Sverige " klarar biffen " om dom får makten !  Tyvärr blir det väl ingen högkonjuntur inom ett år ?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0