Det gäller o vända på myntet !

Skulle man nämna ordet kärnkraft i Sverige så blir man väl betraktad som " både ohumanistisk o mindre vetande " i vissa kretsar, men det skiter jag i ! Följande rubrik hittade jag på Svt-text häromdagen --Nytt brittiskt kärnkraftverk byggs- -. Samma dag hittade jag detta på Energinyheter.se --- Ambitiösa kärnkraftsmål i Asien--- och följande text---Flera asiatiska länder, däribland Kina och Indien, passade under IAEA:S: nyligen avslutade årsmöte i Wien på att berätta om sina planer för att bygga ut  kärnkraften. Och även Sydkorea skall bygga nya, 11 st ! Ja Kina skall bygga ytterliggare 28 st, har innan 17 !
               Jaa, även President Obama vill numera  bygga fler kärnkraftverk i USA, sade han 2010 !
     Den här debatten om " den fruktansvärda " kärnkraften och allt fokus på vindkraft o solkraft har ochså resulterat i att även nya kolkraftverk byggs i världen ! Man pratar om kärnkraftens farlighet men att det är kolkraften som tagit mest människoliv pratar aldrig någon om ! Och i Japan var det inte kärnkraften som tog livet av 20 000 människor  !
            Bygger nu dessa länder o andra nya o renoverar gamla kärnkraftverk p g.a.  "oförstånd o elakhet " ? Nä i så fall hamnar oförståndet på dom som bygger ut kolkraften. Det byggs även vindkraft o solceller i världen men världen har nog kommit underfund med att den inte bara klarar sig med det ! Särskilt länder med stora ytor o mycket människor ! Länder vars energibehov växer ! Sen kan vi hålla på med vår debatt i den " svenska ankdammen " bäst vi vill ! Hur många innevånare har vi som är beroende av energi  om man jämför med andra länder ? Nää, men att pekfingra mot andra länder i frågan är vi bra på" i miljöpolitisk anda av lobbyism o populism . ! 
             Och jag håller med dom som säger att utan kärnkraft nås inga miljömål . Och har ni hört talas om koldioxidutsläpp ! ?  Som verkar öka !?      

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0