Det här med att kasta sten i glashus !

Jaa, det här med ungdomsarbetslöshet ! Det är ingen " uppfinning " som kom till efter 2006 ! Och sättet att räkna den på är ibland förvirrande ! Vi kan ju ta någon siffra ! Januari 2006 låg den på 26,6 % . Så finns det ochså  säsongsrelaterad arbetslöshet från sommaren. Den brukar vara högre ! I år låg ungdomsarbetslösheten på 20, 2 % i september !  Detta är fakta från Ekonomifakta !
          Sen har vi ju ochså hur de studerande och vår ungdomar som kommer hit som flyktingar räknas in !
 Som sagt av rättviseskäl blir jag irriterad när man får det till att allt i Sverige bara är alla andras fel ! Förvirrande är det för man har räknat på olika sätt i olika länder innan idag !
            Och ibland pratar man i termer  om officiell ungdomsarbetslöshet, inofficiell ungdomsarbetslöshet och den verkliga.Jobbsökande heltidsstudenter räknas in i den officiella ungdomsarbetslösheten. Kan ju vara olika med kullarna olika år !
               I nått som heter Politikfakta skrev man i september 2012 , perioden under 2011, att den verkliga arbetslösheten var 6,6 % ! Hur som hellst tycker jag alla är lika goda kålsupare både dom på 1990-talet o hittills på 2000-talet !!! Det räcker t.ex med att se på Örebro län i frågan !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0