Det kan man förvåna sig över !

Jaa, " att kunskapen om det hela är dålig " . Det tänker jag på ibland när " man tar lobbyistiska och populistiska poäng "  bl.a. i svensk politik. Och bl.a fortfarande refererar till klassamhället !
                Nu är det ju t.ex så att i "hela världen blir folk sjuka o arbetslösa " ! Hur man än dividerar om välfärdssystemen " så finns dom i Sverige oavsett regim, nån hundring hit o dit, när det t.ex gäller pensionerna och sjukpenningen fås ju efter inkomst " ! Och bostadsbidraget gör att man inte kan komma under en viss summa i inkomst , när man är pensionär t.ex.
            Bromsen har jag pratat om. Det är den som gör att skattesänknigar inte märks så mycket oavsett vem som regerar.
             Man hänger hela tiden upp sig på skattesänknigar för de som arbetar och pratar inte om för svenska folket att Sverige har världens högsta skatter oavsett dessa ! Även progressivt !
 
          Sen har vi det här med den svenska fattigdomen som man tar politiska poäng på ! Gränsen för den räknas ut via % på nån uträknad medelinkomst ! Jaa, om nu svenskar som arbetar får löneförhöjningar så räknas alltså detta ut på den uträknade medelinkomsten. Vad innebär då det ? Joo, att folk är precis lika fattiga enl. uträkningen !
             Och jag vill tilläga att jag som ensamboende pensionär räknas till den fattigaste tredjedelen i Sverige ! Det tar man ochså politiska poäng på ! Och vill man " påskina att många människor är mycket fattigare  än mig i världen " så får man inte jämföra den egna fattigdomen med andra i andra länder " och får det hela till att man inte har empati för de fattiga i Sverige ! Då frågar jag så här  är inte de fattiga i andra länder ochså människor ? För att dom har det ännu fattigare ?
           

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0