Innan jag nu går ut o motionerar...

....som ju har den förutsättningen " att man återigen kan se att det är väder ute " så kan jag prata om att jag INTE såg debatten mellan partiledarna o blocken i Agenda igår ! Varför inte det då ,Jahan ! Joo ,nyttan av dom har jag bara nån vecka innan valet som ju är nästan ett helt år till ! Såvitt jag förstår så kan ju den tilltänkte oppositionsledaren inte komma med några som helst " funderingar " över vilka han vill regera med och var dessa partier står och vad dom själva vill ha igenom i regeringsställning ! Nu blev det väl mest " pajkastning för att ta politiska, lobbyistiska o populistiska  " poäng  ?
           Jag som har förmåga " att titta på 2 årtionden tillbaks ser likheterna i retoriken mellan socialdemokraterna o alliansen ang. bl.a. arbetslösheten ! Vad beror det på ? Jo för arbetslösheten/ ungdomsarbetslösheten var även hög 2005 ! I bättre tider i världen !
        Detta tänker jag att ta upp en gång till ! Det här med " att trilla mellan stolarna " som det gjordes stor affär av 2010 innan valet. Jag har för mig att statsministern i en debatt fick stå till svars för enskilda fall, 3 st, som ledarna för oppositionen tog upp ! Det där tyckte jag otroligt illa om ! Dessutom finns det ju sånt som heter sekretess. 
         Jag kommer återigen att visa nedanstående statistik på bild ! Om några ochså  "trilla mellan stolarna " så var det väl vid socialdemokraternas tid vid makten ? På den tiden var förtidspensioneringarna av , gammal som ung,  ett sätt att få få bukt med de länga sjukskrivningarna o den höga arbetslösheten   "som statskassan inte räckte till att betala " ! Det var  billigare för staten att förtidspensionera en otrolig mängd människor ! Närmare 740 000 ! Om ni tror att inte många av dom "  trilla mellan stolarna " så tycker jag att ni  "stoppar huvet i busken " Och vem glömmer inte dåvarande arbetsmarknadsministern Hans Karlsson som fick  "stå i media  och röd i ansiktet fick förklara detta " !
            Att " skipa rättvisa " gäller även inom politiken ! Det tycker jag som liberal !
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0