Stort gap mellan blocken !

Det kan man ju läsa nu varje vecka i opinionsundersökningar från alla håll ! Och samma budskap hela tiden, Stort gap mellan blocken ! Och ibland följs siffrorna av " ej statistiskt säkerställda " ! Det måste ju kosta pengar för media att hela tiden ta in dessa undersökningar " med braskande rubriker ". Och ett system i ett samhälle där media " tar ställning "  är ju att banka in siffror i folks medvetande !  Vi vet ju alla vilka som är de största partierna i Sverige ! O nu är det som var på andra plats som är på första enl. undersökningarna !
    Och vad som inte pratas om i SVT- TEXT källa tv 4 Novus är att Sverigedemokraterna har 10 % och nu är större än Miljöpartiet igen som har 8,3 % ! Visserligen är trenden den att att gapet växer mellan blocken men det har det gjort förr och sen när valet närmar sig har det inte varit helt självklart ! Och skulle nått av de mindre partierna gå under 4 % i undersökningarna med siffror " ej statistiskt säkerställda " då " bankas det ständigt in i folks medvetande ".
              Vi lever ju i en demokrati ! Undertecknad är LIBERAL men siffror på 10 % för Sverigedemokraterna behöver inte betyda  att alla som valt partiet är invandrarfientliga ! Det är kanske den misslyckade entegrationen som ochså spelar in ! Jag själv är inte invandrarfientlig, som sagts många ggr., för även bland invandrarna är det en minoritet som fördärvar för en majoritet ! Och det är nog tur att inte de 2 ledarna för de största partierna kan avlyssna alla sina väljare ! Det är bara så att invandrarfientlighet tyvärr inte bara finns i ett parti !
  I nått land i Europa är det förbjudet med väljarundesökningar till en viss tid innan valet, tycker jag att jag läst ?! Och de olika instituten kan ha ganska olika siffror just när det gäller småpartierna som " hackar " kring 4 % !
            Som sagt jag unnar nuvarande regering " semester " efter valet 2014 ! Det kan inte vara roligt att se siffrorna försämras efter 2 år vid makten på grund av t.ex bankkrisen i USA ! Och dessutom skall det bli intressant att se om Sverigedemokraterna får en vågmästarroll efter valet 2014 ! Hoppas inte den ekonomiska krisen förvärras i Världen oavsett vilken regering det blir hos oss !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0