Vilken fantastisk helg 2 !

              Jaa, på söndagen  var det gudstjänst i denna kyrka kl 11 ! Genom den här dörren har jag inte gått på 63 år ! Här var jag på 40-talet och 1949 så avlade jag som sagt den Heliga Ungdomskommunionen  här inne ! 
           Jag kommer så väl ihåg detta ! Vi var bara 3 barn i hela Örebro som gjorde detta vid det här tillfället !
Det här besöket kändes på nått sätt som nödvändigt och betydelsefullt ! Jag har ju en bok som jag fick av min mormor till detta som hette Skyddsängeln ! Och där har hon skrivit årtal och dag !
          Jag kom in i kyrkan i god tid stötte på en dam från Barcelona som bodde i Örebro sen några år tillbaks som gift ! Hon tog hand om mig och satt bredvid mig i kyrkbänken. Jag blev faktiskt ganska rörd o tänkte på min mor o mormor som var min gudmor då jag döptes i Katolska kyrkan i S-holm 1938 !
            Nu för tiden är ju predikningarna på svenska i stället för latin och jag sjöng med så gott jag kunde och lyssnade på Patern, prästen som var från Phillipphinerna ! Det var en ny präst i församlingen, den innan har jag pratat med samma år som jag flytta till Askersund ! När gudstjänsten var slut gick jag ut i samlingslokalen o prata med den nye prästen ! Visa honom boken som jag fick av mormor ! Sen bekanta jag mig lite med den övriga församlingen.. Och där fanns människor från olika  nationer som numera bodde i Örebro ! Det verkade vara en fin gemenskap i församlingen !
 Och det här fotot togs innan jag vandrade vidare ! Och jag kommer så väl ihåg när jag stod där framme med de 2 andra pojkarna ! Och vår präst på den tiden har jag inte glömt ! Han var lite lik Hercule Poirot i David Suchets skepnad ! O efternamnet har jag inte glömt på denna man som var från Belgien, De Bee hette prästen ! 
            Och det här besöket kändes ända in i själen ! Och positivt för den jag är !
                 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0