Idag var det kav lugnt på sjön !

          Och då assosiera jag till att den största " maktkampen " i världen nu pågår mellan olika energigivare ! Och då  tänkte jag ochså på vilka miljardsummor som står på spel ! Och att även politiker o vetenskapsmän är inblandad i denna miljardkamp ! Vi kan ta vindkraften som naturligtvis " hejar på " siandet om fyra % värmehöjning på jorden och 2 meters höjning av haven ! Men så enket är det ju inte men alla " pratar ju för varan " ! Jag själv som räknas " som novis " i frågan o oempatisk vet ju att när kraftiga högtryck täcker jorden o orkaner uppenbarar sig så ställer det till problem för denna " saligörande " vindkraft och då behöver man ta elenergi nån annan stans ifrån ! Solenergi tror jag är betydligt bättre att satsa på !
             I Tyskland pratas det nu om energifattigdom och man håller på att utveckla bl.a. nya kolkraftverk.  Kineserna t.ex. begriper ju att vindkraftverk och solenergi inte enbart kan bidra med energiförsörjningen.utan utvecklar 24 nya kärnkraftverk men satsar på vind och sol ochså !.
                  Ett energislag som har haft problem med lönsamhet och blivit subventionerad är ju vindkraften ! Och dom kommer alltid  att stå still periodvis vissa  delar av året världen runt ! Såvida " man inte kan förse dom med el från kolkraft " ! ? Och jag vill påpeka att kärnkraften inte är det energislag som tagit mest liv " av människor, djur eller växter " Vilket enegislag det är får ni själva räkna ut ! Och kampen om miljarderna mellan de olika energislagen fortsätter på jorden !
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0