Vilket mottagande vi fick på slottsgården !

  Jaa, av Ers kunglig höghet Charlotta som väl kände till slottet och dess historia ! Och nyckeln hade hon med sig ! Själv måste jag erkänna att drottning Charlotta är en av de drottningar jag vet minst om ! Men det pratar vi inte om nu !
 Den första salen vi kom in i var denna. Och för en grabb som " sprang omkring " på slottet så var det inte svårt  att memorera just den här salen ! Jag såg faktiskt statyn framför mig innan vi kom hit idag. Drottning Charlotta hade ochså en väldigt förnäm hållning och förnämt språk som passade in i tidsandan. Och lite drog hon på munnen när jag ställde följande fråga, vet Ers kunglig höghet var det finns nån toalett ? Och ni ser säkert vapensköldarna på golvet från olika kungahus och adelsätter . Jo där fanns en från t.ex Karl den V1111 och ätten Natt o Dag kommer jag ihåg. Jaa, Gustav Vasa ochså o många fler !
  Ja naturligtvis finns det många salar på slottet, Och man hade behövt o gå ännu mer o ännu längre tid med drottning Charlotta för att greppa allt. Men mycket berättade hon om olika tider ! I en sal hade det funnits ryska krigsfångar sen 1600-1700 talet som säkert fått lida svårt av bl.a  hunger o tortyr. Och när dom dog fick liken ligga kvar utan att nån tog hand om dom ! Jag är nog glad över att jag lever i vårt tidevarv !
             I ett annan sal hade det förvarats kvinnor som utpekats som häxor ! Några av er har har säkert hört talas om häxprocesserna  i Sverige och Europa ! Jag undrar vad Luther hade tyckt om detta  I Sverige avrättades 400 mellan åren 1492 och 1704 ! Men de flesta under de hemska åren mellan 1668 o 1676. Och Drottningen pratade om hur dessa kvinnor behandlats ! Suttit fast i bojor misshandlats bränts med glödgat järn, våldtagits . Och en del kastades i vattnet, flöt man så var man häxa , sjönk man så var man inte ! Jag är nog glad över att leva i vårt tidevarv ! Om det var en vålnad eller inte vet jag ej men Drottning Charlotta levde mellan 1759-1818 och var gift med Karl X111 ! Och hon höll den förnäma stilen hela tiden ! Dåtidens stil ! När det gäller siffror så har jag tagit hjälp av Wikipedia ! 
                           Jaa, det blev många intryck kan ni tro ! Och efter besöket på slottet så  åkte vi till Naturens hus och åt god mat ! Sen for vi vidare till studiebesök 3 !
            All right då ! Det var en studerande dam som spelade Drottning Charlotta !
         

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0