God morgon, everybody !

Min " tappra lilla skara " som läser detta ! Har tänkt mig att spela boule idag ! Det gör ju gänget på tisdagar ! O försöka komma igång med att äta som vanligt efter magåkomman. Det  gläder mig åt är att den inte slog till i Örebro ! Då  hade man inte klarat av att ta bussen hem ! Och begivenhet nummer ett i årets resande/ besökande, avklarades med glans ! Nu ser jag fram mot nästa besök " nånstans i Sverige " och hoppas på fina dagar i nuet, oavsett vädret !
        Vädret ja, vår o vår ? I Örebro var det kyliga vindar liksom det varit i Askersund en tid ! Har haft fingervantar på mig för det mesta ! Det är klart att det blir varmare när solen lyser så här års ! Men vindarna kommer från nordost o det är inte mer än ca 3 C ute nu ! 
        Klimatet ja ! Utan facit rörs det om i grytan o oenigheten fortsätter ! Men enl. uppgift så har temperaturen inte stigit mer än 0,8  C på hundra år . Och sen kan man läsa ibland att höjningen stannat av de sista 15 åren ! O sen slår vetenskapsmännen varann i huvet med datoriserade mallar o teorier om solens inverkan bl.a.. Som skall vara underskattad ! Det värsta är när man läser om en del politikers uttalande som enbart går ut på att ta poäng på domedagspredikningar ! O en del journalisters ! Det är comme in fau att hänga på predikningarna ! Och kommer det fram nåt positivt med facit, så förträngs det !
            Jaa, det är   klart ! Ingen förlorar ju på att måla f-n på väggen ! För kommer nån nu levande person att få facit på hur det blev 2100 ? Då temperaturen sägs ha höjts med 4 C på Jorden ! När jag tänker på den tidsperioden som är 86 år så tittar jag 86 år bakåt ! Då hamnar vi på år 1928 ! Och vad har hänt tills nu under den perioden ! 
               Media har ju utvecklats till nån slags förespråkare i negitivismens tecken ! Där allting går ut på att  "sälja elände med svarta braskande rubriker " ! Kvällspressen har inget stort förtroende hos svenska folket längre och intresset för pappersupplagorna minskar ! Undertecknad köper inga ! O på nätet är det bara sporten som gäller !
                  Vad kan man inte hitta för fina motiv längs Svartån  i just Örebro ! Fotot taget på väg till Wadköping via stadsparken ! Det var målet för denna min promenad !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0