Har mycket stor betydelse !

Jaa, finns överallt i Världen i olika former, den Romska musiken ! Har ochså stor betydelse för t.ex. Balkans musik liksom den ryska folkmusiken ! Och när jag intresser mig för Världsmusiken så diskriminerar jag inga folkslag eller etniska grupper ! Och skiter fullständigt i politiken ! Romerna, Gypsys kommer  enligt forskare från Indien, andra o dom själva ? tycker från gamla Persien eller Egypten ! Det är inte konstigt att det finns inslag på Balkan av olika " blandningar " av musik o danser ! Är det någon som visste att t.ex.Flamencon ochså har med Romerna o göra ?
            Jaa, och det finns olika kombinationer ! T.ex.som Barcelona Gypsy kletzmer Orchestra ! O det är klart att Romernas musik o dans präglat t.ex. Balkan o Ryssland ! Dom vandrade ju ända upp hit till Europa via Asien Mellersta östern ! Den Bysantinska eran var kommer den in ! ?  När det skrivs detta sitter jag o lyssnar på Gypsy musik från Balkan ! Och jag kommer att tänka på Ungern av nån anledning ! O i Greklands musik hör man som sagt influenser !
        Jaa, musik o dans är ett starkt kännetecken i den Romska kulturen ! O den flödar över allt jaa, även i andra delar av  Europa o Asien ! 
               Jaa, även den Romska musiken känner jag för ! Det spritter i kroppen ! Musiken går in " överallt " , från fötterna till hjärnan ! Och min mors utseende ...jaa, ! ?
 
 Färglada kläder på så ! Men det här utseendet är ju svårt att placera ut ! Går inte o få reda på tyvärr ! Vad är det för inblandning i generna ?
                       O i min mormors ! ? I hennes kvinnliga släkt ! Bakåt i tiden !
 
              

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0