Verkar bli ett strålande väder idag , ochså !

Det är ju bara att tacka o ta emot ! Men tänker man på våra medmänniskor i andra delar Världen så kan man knappt kalla vädret här dåligt, överhuvudtaget ! Här hos oss har vi inte drabbats av katastrofer likt den  övriga världen om man ser långt bakåt i tiden, även när det gäller naturkatastrofer ! Det finns det facit på ! Nu används " katastroftänkandet " för framtiden i olika syften ! Och Gud nåde den  som påpekar att  vi inte ens har facit för  morgondagen oavsett vilka datoriserade mallar vi räknar ut framtiden med !
                Ibland verkar det som om det enda facit som finns " är det angående framtiden " !? Jag tänker inte ta ut elände i förskott o springa med i " buffelhjordarna ". Ibland undrar jag varför detta elände påpekas varje år ! Men detta är ett slags psykologiskt inbankande i folks huvud ! Där inget positivt ang. klimatet  nämns ! O  hur det blir nu om 86 år ! Jag kommer ju inte att leva då o inte många andra heller ! 
             Det som mest oroar mig över denna " fastslagna kanonad utan facit " är att detta sprider oro bland mänskligheten  , negativiserar den !  Jag skulle vilja fråga de här vetenskapsmännen ofta förbundna med politiker o andra intressen om " dom har utfärdat garantibevis för scenariot utan innefattande oväntade händelser som inte ens dom kan räkna ut med datoriserade mallar " Inte ens för morgondagen " !
               O media med eller utan kunskap i frågan hänger med för att " sälja på braskande svarta rubriker " ! Att inhämta något positivt i frågan är naturligtvis inte säljande ! Mediasamhället med sin " medhängarpopulism " har alldeles för mycket att säga till om ! Även numera innan ett val !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0