Då var det fredag igen !

Jaa,  det är väl positivt att man slår upp ögonen även fredagen den 1/8 -14 ! Jag gläder mig åt att jag skall gå ut o motionera ! Att kroppen o sinnet känns bra ! Att det  levs i nuet o finns framtidstro ! Och att jag kommit underfund med för länge sen att tillhör man en MÄNSKLIGHET så ingår i den sen urminnes tider att då  består den av både mänskliga o Omänskliga individer, ofta beroende på omständigheterna ! Och man kan då uppfattas även som omänsklig om man försvarar sig med samma medel !
Och idag föddes min far 1904 ! Och blev 77 år ! Och blev far för första gången då jag föddes ! 34 år gammal  ! Naturligtvis hyllar jag honom ! Gjorde aldrig mig nått ont efter vad man kan minnas ! En enda örfil har man fått av honom ! O då var den säkert den berättigad ! 
     Student Norra latin S-holm ! Men född i Fellingsbro, uppväxt i Nås ! Mor från Herminge , Gällersta socken och far från Karlstad. Och föräldrarna, min farmor o farfar bodde som pensionärer i Gällersta ! Och min familj bodde då i Örebro mellan 1942 till 1950 ! Så hos min farmor  var jag ofta under Örebro-tiden ! O lekte med bl.a. Rolf o Sven-Arne ! 
                Nu har man fars dagböcker att läsa i från Örebrotiden ! Det är vädigt lärorikt ! Att lära mig  om hur han var och hur han såg på mig ! En beskrivning det fastnats för är " Jan pratar med alla på gott och ont " Och full fart var det nog på hans gosse även under dom åren ! Och jag minns hur vi tillsammans lyssnade på Sven Jerrings sportreferat i radion ! Men respekt hades för min far ! Det skall man väl ha för dom som är äldre o har mera livserfarenhet !
 Det här kortet tycker jag mycket  om ! Vi bodde några år bara, i Stocksund, Stockholm ! Långängen kallades området ! Och kanske är det ett flygplan på väg, från eller till Bromma som vi tittar på ! Kanske fanns det  nån militär flygbas i närheten ! Det här fotot är ju taget under senaste världskriget ! Och följande militära flygbaser har jag hittat ! F 2 Hägernäs, F 8 Barkarby och F 18 Tullinge ! Men vilka som var igång då ? Bara en bifråga !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0