Jag är Världsmedborgare !

Och kan inte " låsa in mig " i Sverige ! Även om jag trivs med tillvaron här ! Så finns det ju så mycket övrig MÄNSKLIGHET i VÄRLDEN, på gott och ont ! Nu letar jag inte speciellt efter ondskan utan MÄNSKLIGHETEN ! Skulle tro att de flesta i Världen av FOLKEN skulle vilja ha det som vi i Sverige ! Men jag skulle lika gärna kunna bo i ett land som inte hade det lika bra som vi i Sverige ! Och bland annat ta reda på vad dom har " o beklaga sig över efter deras omständigheter " Hade blivit " stöttad " av barn o barnbarn ändå, förhoppningsvis ! Därför har jag min slogan " vare sig jag bor i Korpilombola eller Katmando " !
         Det är klart att hade en haft resurser så hade man satsat på resor som jag känner för, än klarar fysiken o sinnet detta ! Det därför jag ibland tänker på en båtfärd på floden Volga, var vänlig släpp rysskräcken, en resa i Marko Polos fotspår, resa runt på de Grekiska öarna o lyssna på musiken där , med rötter från bl.a. den Bysantinska tiden ! Men bl.a.  "fantasi som går o ta på " , oavsett " vidare öden o äventyr " på livets stig, är för mitt sinne till stor glädje ! Och då är inte heller en resa att förakta till t.ex Örebro, Stockholm, Simrishamn eller Hjo ! Enda stället som jag växt upp på som inte återsetts är Luleå ! 
 Det här med att resa ut ! På nätet bl.a. Den här staden heter Punta Arenas ! Är världens sydligaste stad och ligger i Chile ! I morse var det + 5 C här ! Va, kan det vara möjligt ! Tänk på hur extremt varmt vi har ! Jo då det finns 2 poler ! Nord och syd ! Antarktis ligger ju på södra halvklotet !  O denna stad ligger inte så långt från Antarktis !  Jag undrar hur mycket innevånarna här " gnäller " ! Efter omständigheterna ! 
                 När vi får höst och vinter så sjunker temperaturen igen i ARKTIS bl.a i Sibirien ! O på Grönland o norra Kanada ! När vi har vår o sommar då är det kalllare på Antarktis o närliggande områden i Såsom då södra Chile , Australien o södra Afrika kanske o Nya Zeeland ? Inte så dom har vintertemperaturer efter våra mått mätt,  men kallare har dom än vi på sommaren. Vi avslutar med dagens temperaturer på ANTARKTIS ! Högt belägna Vostok stn - 68 C ! Lägre belägna Mc murdo stn. - 18 C o snöfall !
            Det här med övriga Världens betydelse ! Tar min gamla "käpphäst"  ! Vet ni hur många svenskar det går på 110 kineser ? 1 svensk ! Bild från Wikipedia !
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0