Jag får väl ta fram den igen !

Statistiken från Riksförsäkringsverket ! Obs sista årtalet ! Så här i valtider gäller det o ha bra minne när det kastas sten i glashus ! Och det har jag av bl a. från slutet av 80-talet, hela 90-talet och till 2006 ! Och efter 2008 kom det 2 händelser i rad som gjorde att ekonomin i Världen gick utför, nästan utan dess like ! Det pratas mycket om rättvisa här i landet ! Den rättvisan existerar bara inom oppositionen när man gör allt för att vinna ett val ! Och någon är väl aldrig nånsin så bra som oppositionen är innan ett val ! Men svinhugg kan gå igen !
         Glömmer aldrig när arbetsmarknadsminister Hans Karlsson röd i ansiktet skulle förklara dessa siffror och de otaliga förtidspensioneringar av unga o gamla som  gjordes ! I en lågkonjunktur som inte var en susning av dagens ! Och lågkonjunkturen då utlöstes av den höga inflationen som fanns i slutet av 80-talet i vårt land ! Och löneförhöjningen åts upp ! Det är jag själv vittne till, när det gällde min egen !
                Efter all smutskastning av nuvarande regering i massmedia så får den regering, troligtvis av nuvarande oppositionen,  som tar makten i september inte lätt att leva upp till sina löften ! Har väldiga förväntningar på sig ! Bl.a. skall vi om några år bli det land i Europa som har lägst arbetslöshet ! Tror ni vi hade lägst arbetslöshet år 2005 ? Jaa, och skatten skall ju sänkas för pensionärer med 50 kr i månaden ! Vill påminna om att nuvarande regering sänkt skatten 3 ggr med 50 kr o 1 gång med 100 ! Bromsen finns nått som heter, den bestämdes innan 2006 !
               Nu är det nån valfilm ang. älderevården som går på tv ! Och då frågar jag mig om det partiet har besökt alla äldreboenden i landet ! Och det är KOMMUNERNA som har hand om äldrevården ! Och fullmäktige där leds av partier med olika politiska färg och mixningar av dom som i Örebro kommun ! 
                      Inga regeringar är fullkomliga ! Men dom skall ses med rättvis bedömningar och hur situationen är i övriga Världen ! Det  mest intressanta för mig efter valet är att se hur den nya regeringen sköter sig ! Hur mycket av valfläsket kan stekas ! Orättvisa ! Visa mig ett land där det inte finns mer eller mindre orättvisa ? Vilken färg den en har ! Skulle tro att socialisten Marx inte alls är nöjd ! Trots alla revolutioner i folkets namn !
                   Sen kan jag ju fråga Folket en sak ? När myntades uttrycket UTBRÄND ! Jodå, på 90-talet ! Och det var svårt för doktorerna ibland att göra en diagnos av detta ! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0