Jag såg att det var väder ute idag ochså, Hallelujah !

 Tycker det är intressant med  vädret ! Ett av Världens mest diskuterade ämnen ! Och tittar på olika ställen i Världen när det gäller det ! O ser hur det varit och är i nuet ! Domedagspredikningar " får dom som förstår sig på det "  ägna sig åt ! Och domedagspredikningar har folk ägnat sig åt i alla tider, både i politiskt o religiöst syfte ! Och vad jag förstår så har klimatet på jorden gått från värme o kyla o från kyla till värme ! Fråga "dinosaurerna o mammutarna " så skall ni få höra ! Fråga ochså dom som kunde paddla till Grönland och dom som kunde korsa Stora Bält på 1600-talet ! Fråga damerna i England som fick skaffa sig ny uppsättning kläder på grund av värmen i slutet på 1700-talet ! O.s.v. !
 
" Både Benny o jag " tycker vi har det kyligt just nu i Askersund ! Både ute o inne ! Är högst 10 C på mornarna ! Denna temperatur är väl för hög för att sätta igång elementen ! Så mer kläder på sig inomhus och utomhus !
       Nu har enligt sånt vi har facit på extrem kylighet tagit över från den utropade  extremvärmen ! Fler blåa dagar i augusti än röda ! Alltså fler under det normala för månaden !
            Det här med att titta sig omkring i Världen ! Idag har Thule + 1 C och Punta Arenas + 3 C ! Och hur kommer utvecklingen bli där nu ? Jodå, på det ena stället kommer temperaturen att sjunka på det andra att stiga ! Varför ? Får ni själva ta reda på !
       När det gäller åskan  enligt sannolikhetsprincipen utan facit ! Så har det i Europa kommit några smällar söder om Vänern  vid denna tidpunkt , när detta skrives ! Och sannolikheten för åska är idag 25 % i Askersund enligt en vädersajt som kör med dessa " datoriserade matematiska mallars" utfästande ! Över Askersund har det inte varit nått längre åskväder i år ! Bara några smällar ! Har snnolikheten kommit idag till Askersund ?
       Handlande med lite gång blir det idag ! Innan Tor kommer ? Jaa, Benny hälsar förresten ! Har stor nytta av denne kompis ! För att få rätt inställning till livet !
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0