Om man ser sig om i Världen, vad är inte intressant !

V-75 t.ex. ! En hundring blev det igår ! 6 rätt ! O jackpot på 5 rätt igen ! Inga  pengar till släktforskning eller resa på floden Volga t.ex.  I dag har vi Finnkampen att se fram emot och Arsenal spelar i em. O Ösk tog en 3-poängare igen mot Bp ! Spänning, entusiasm, nyfikenhet ! En gåva jag fått ! På min livslinje ! Sen barnsben ! 
     Det blir intressant ! I morgon är 1 september ju ! Och då inleds mina tittande på Arktis o Antarktis bl.a. Och redovisning av temperaturer från områdena ! Varje måndag ! Är det  nått att hålla på med ? Joo, vädret i Arktis, kommer o ha betydelse för höst o vinterväder i Sverige ! Och lågtrycks o högtrycks placering ! I Antarktis kommer ju vädret att bli mildare i stället ! Inte så mycket på de högsta områdena men på t.ex Mc Murdo Stn i södra delen av denna Världsdel , som Australien hängt samman med i mycket gamla tider ! Sen kommer ju ochså temperaturen stiga i sydligaste Chile o Australien t.ex.!
                  Om nån tror att fantasi, kunnighet o spänning är bra för en åldrande hjärna så  har ni alldeles rätt oavsett allt negativt som pumpas fram o åter ang Världen ! Realistisk humanism ! Det behövs ! Ha fötterna på " Jorden o armarna mot himlen " ! Vad förväntar man sig av 7 miljarder människor på gott o ont ! Att alla skall vara lika goda " som du och jag är " ? Så " goda har väl aldrig några kunnat bli sen vi kom till " ? Det här med pidestaler ! Om man skall ta något som mest behövs just nu ! Det är bekämpningen  av de i minoritet extrema grupper av olika slag som sprider samma ondska över Världen , vad de än heter ! Islamistiska staten t.ex. ! 
              I flera år har jag pratat om fiendskapen mellan Sunni-och Shiamuslimer ! Hur den präglar Arabvärlden, de Muslimska staterna ! I Syrien ? Vilka tillhör egentligen revolutionärerna ? Och vilka tänker ledarna i västvärlden stötta , för det Syriska folkets skull ? Som aldrig haft det så förskräckligt sen revolutionen började ! Som väl hållit på i 4-5 år ! O folket i Irak ! Libyen ! Hur gick det med revolutionen i Egypten när Muslimska brödraskapet kom till makten ? Och Hamas är bundet till Muslimska brödraskapet ! Lär knappast gå några tunnlar mellan Egypten o Gaza längre !
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0