Det är klart jag tänker på min farmor o farfar när jag besöker Björneborg !

 Ett ungdomskort ! Förlovningskort ? Av Farfar Adolf o farmor Elin ! Tyvärr så fick jag aldrig träffa min farfar ! Född iKarlstad ! Han dog några månader innan man föddes 1938 ! Av sina 14 barnbarn fick han inte se 5 ! Bl.a varken mig o mina systrar då ! Men jag har hört mig berättats mycket ! Allt tar jag inte här ! Han var den yngste utexaninerade läkaren nånsin från universitetet ! Och han var god vän med Anders Zorn bl.a. ! 
           Farmor ja ! Hon var ju barnfödd i Gällersta socken ! Och Björneborg som dom byggde upp på 20-talet låg inte långt i från platsen där farmor var född ! Och den vita villan ritades efter Italienskt snitt ! Björneborg jaa, betydande plats för mig och mitt sinnelag !
 Farmor o farfar på gamla dar ! 5 söner fick dom, ingen flicka !
 
Det här fotot fotogarferade jag av igår på Björneborg ! Med mobilen ! Visar min far o hans bröder ! Min pappa är den minste av dom ! Från vänster har vi sen Tore , Leif, Carl-Gustav o Bengt ! Tyvärr dog i Bengt i unga år så Carl-gustav fick överta fädernegården i Herminge där Farmor var född ! Där har jag ochså varit på jular bl.a. !
 Björneborg jaa ! I Vinter skrud ! Det här fotot fotograferades ochså av igår ! Det är nog en hel del år gammalt ! Men det är inte så mycket som har ändrat sig ! Kan ni förstå vilket eldorado jag hade här med mina kompisr Rolf o Sven-Arne o andra ! Rolf är ett år äldre än mig Sven-Arne 2 år yngre !  Vistades väldigt mycket här ! Inte  beroende på att jag vantrivdes i Örebro ! Men  hade det så spännande här ! Och min påtalade livlighet fick utlopp här ! Och här firades ofta julafton med delar av släkten då ! 
 Jaa , det här är min farbror Leif i 25-års åldern ! Ochså läkare ! Han och frun Britte bosatte sig på Björneborg när han gick i pension ! Hade sin verksamhet som provinsialläkare i Öjebyn i Norbbotten Snygg kille ! Jaa, min far var ochså en stilig man och den ende av bröderna som blev svarthårig efter farmor !
 Det här är min kusin Gunnar ! Foto taget för många år sen ! Tyvärr så är han död sen flera år ! Men hann träffa honom en del ggr innan ! Sen det flyttades upp ! Och Gunnar flyttade till Björneborg med sin fru Birgit när hans far Leif dog ! Cirkeln slöts !  Örebro kommun har ochså vissa planer ang. att utvidga kommunen, pågår ! Så vad blir det av Björneborg o dess vita byggnad ?
  Eftersom jag skrytit med att min far var en stilig man ! Så visar jag ett kort taget av honom ! Hur gammal ? Svårt att säga ! Mellan 20 o 30 ?
                      Jaa, jag är mycket väl medveten om att jag har haft ett bra liv till stora delar ! Med boende på olika platser under uppväxten ! Men tiden i Örebro är ju viktig ! Var mellan 3 och 12 år då ! O med Farmor där i närheten ! Och kära Tant Greta som var familjens guldklimp ! Farmor var mycket sjuk så hon betydde väldigt mycket för mig ! O Andra ! Som stöttning ! Hon anställdes hos farmor o farfar när min far föddes 1904. har jag hört ! ! Var kanske med om hans födsel ! Nu blev jag lite tårögd faktiskt ! Det skäms jag inte för ! Vänta själva skall ni se när ni kommer i min ålder ! Nån saknad känner jag ! Men att få vara med om denna tid på 4o-talet ! En av höjdarna i mitt liv ! Men tiden nu är det inget fel på ! Viktigt det ochså !
                   
            

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0