Det är måndag morgon...

...o mitt huvud känns inte alls tungt  ! Och måndag innebär konstaterande av vädret i nuet och det som finns facit på ! Via minne och skrift ! Även 10 dar framåt ! Men inte längre ! Och ibland stämmer inte ens dom prognoserna !
         Har mina intressen ! Av ochså bl.a. vädret i vår Värld på andra ställen ! Och vad som styr det ! Högtryck, lågtryck, vindar ! Årstider ! Månen, solen ! Och 50-100 år framåti i tiden ! Det finns inte heller nått facit på ! 
       Enstämmiga prognoser  10 dar framåt ! Väst, syd, sydvästvindar ! Plussgrader för det mesta ! Fastlåst läge ! Ingen snö till jul i mitt område eller söderut , iallafall ! Men från Askersund till sydligaste Sverige är väl ungefär 55-60 mil , till nordligaste 110 mil !
            Men jag har varit med om gröna vintrar o jular , inte så få ! Det har gått upp och ner ! Skall återkomma till det här med gröna o vita jular med facit ! Inget siande utan fakta framåt utan facit ! Det har ju inte ens meterologer/ vetenskapsmän ! Och ibland tar t.ex. lågtrycken en bana som är oförutsedd ! Ändrar riktning !
           följande temperaturer har vi I Sverige o på platser i Europa ! Askersund +3 C Kiruna -12 Östersund + 2, Malmö + 4, Reykjavik - 7, Berlin + 1, Paris + 1 , Riga 0 , Köln+ 1 ,Budapest + 2 C  t.ex. Men över Skandinavien har vi molnigast !
                 Nu börjar jag med dom kalla platserna ! Där det går upp  o där det går ner ! Punta arenas + 7 C , Vostok cabo 0 , Mc Murdo stn. -4 , Vostok -35 ! Och där det är kallt och  blir ännu kallare  Prudhoe bay -30 C, Grise fiord - 30, Thule - 23 och Verkhoyansk -46 C !
             Och det borde väl vara bekant för alla att temperaturen nu stiger i Australien ! Som har sommar när vi har vinter ! Har räknat ut att det kan skilja på mer än på 80 C mellan platser i Australien och i Sibirien t.ex. ! 
                Det är väl inte så konstigt att oväder och annat uppstår på Jorden vare sig det blir värmeökning på några grader i medelvärde eller ej !
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0