Det här med Kalle Ankas jul !

Såg ju programmet på tv i går med amerikanerna som fira jul tillsammans med rötter/släktingar i Sverige ! Och då togs ju det där upp med Kalle Ankas jul som en stor betydelse för svenska folket , mig inbegripet ! Nä, inte missa Kalle Anka ! Det går inte ! Som det kan bli ! Det här med julklappar, julmat o Kalle Anka !
                     Jaa, vad firar vi egentligen jul för ? Och man anses nästan för suspekt om man firar jul själv ! Men det går alldeles utmärkt, tro mig ! Att man firar jul med sig själv betyder ju inte att man saknar socialt nätverk ! Och tänker på många som man firat jul med under årens lopp utan o snyfta o känna sig övergiven ! 
         Jul-och midsommar firandet är har väl gamla anor från Asatiden ! Och hur många julkrubbor ställs fram och hur mycket tänker man på Jesusbarnet nu för tiden ?
          Amerikanarna blev ju väldigt tagna av att få möta släktingar som har en del av samma gener ! Verkade väldigt viktigt för dom även om generna inte var så många av, efter utspädning av andra gener !  I Amerika !
             Jag har ju som jag gaggar om 25 % utländska gener via min mormor ! Och jag tror att mitt intresse att forska i dom o hitta gemensamma gener/ släkt i dom länderna som mormors förfäder kom ifrån inte skall ses som konstigt eller oviktigt ! Det har t.ex. ochså tv-programmet Vem tror du att du är visat ! Och att hitta från personer på 1700-talet o tidigare ! Det hade jag velat !
      Den här uppräkningen finns ju papper på ! Jan född 1938, hans mor 1915, hennes mor 1893 , mormors far 1858 och hans far 1818 ! Sen är det stopp ! Och när det gäller min mormors mor är det stopp bakåt 1861! När hon  föddes !
         Och ofta får ju dom som släktforskar via TV-hjälp t.ex.uppgifter på platser o namn ang.rötterna från 1600-talet ! O andra uppgifter om denna person !
       Städer som är förknippade längst bort i tiden ang. mormors släkt är ju Halle an der Saale, Magdeburg, Köln, o Amsterdam ! Men hur dom rört sig innan dess, vet ej ! Släktnamnen är ju Geuken, Schmidt o Boenner ! O Geuken o Boenner är inga stora släkter i Tyskland precis ! Och Geuken i Nederländerna, inte heller stor tror jag !
              Jaa, undrar hur mycket det kostar o anlita någon som kunde forska i denna fråga ?
  Som sagt ibland behöver jag skriva av mig angående detta ! Tänk att fått fira jul med några med gemensamma rötter på plats ! I dessa länder ! O då även då Schweiz där en av mormors syster gifte sig med en man vars släkt bodde i Luzern !
        Jaa, visst blir det uppesittarkväll med Ingvar ! Kanske det kan bli en storvinst där ?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0