Det programmet måste jag hylla !

Historieätarna ! Har nu sett sista avsnittet på play ! En av dom bästa serier jag sett ! Pratar ju ofta om att rötterna har man med sig ! O försöker tänka mig in i hur mina gener o rötter hade det under sina tidsperioder  ! Det har väl inte med nuet o göra ! Så resonerar inte jag ! Och dessutom kommer man ju symboliskt närmare o närmare dom !
               Ja nu har man ännu mer lärt sig hur man levde  förr i tiden , och man kommer ju ihåg nu vad man åt o hur man klädde sig på  1960 o -80 talet ! Det var många igenkännande där ! 
              Jag fantiserar , tänker mig in i hur mina rötter levde bakåt i tiden ! Ett scenario är detta ! Min mormors farmors föräldrar i Köln ! Dom måste levt nått årtionde eller så under Napoleon ! Och hur levde sjöfararna från morfars släkt i Tölö / Kungsbacka när ostindiska kompaniet bl.a fanns ! Min farmors far o förfäder var ju t.ex jordbrukare i Närke !  
           I farfars Värmlandsrötter kan jag hitta en indelt soldat som hette Ek. Senare las  blom till ! 
        Empati kan man även ha för sina gener o rötter bakåt i tiden ! Oj, vad dom fick kämpa för sin överlevnad ! 
               Ah, det har väl inte med mig o göra ! Inte det ? För min del tror jag att jag har tur som lever i denna tidsålder ! Om man jämför med hur folk hade det på medeltiden t.ex. !
             För min del är jag nog mest intresserad av medeltiden , rännesansperioden ! Där hade jag t.ex. gärna velat titta in ! Och kramat om mina förfäder ! Som överlevde för minns skull bl.a. !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0