Det var en härlig dag ! I Örebro !

Beskrivning ! Tog bussen från Askersund kl kl 8:30 ! Vid södra stationen gick jag av och där möttes jag av kompisen o barndomskamraten Rolf ! Vi knallade ner till närheten av Behns arena där Rolfs fru Ann-Marie väntade med kaffe och kakor. Vid besök skrapas som tradition vars en lott , inga vinster ! 
          Sen brukar Rolf och jag åka ut med bil till platsen där vi lekte som barn där min Farmor o Rolfs föräldrar bodde ! Björneborg, Attersta , Gällersta socken ! På vägen dit pratade vi med Bernt en släkting till mig, på farmors sida, över 80 som är uppfödd och och bor på Klinggården , jordbruk som han skött som gått i arv ! Därefter körde vi den korta biten till Björneborg , där farmor då bodde , och hälsade på Birgit som nu bott där sen många år ! Gift med min tyvärr bortgångne kusin Gunnar ! Där bjöds vi på kakor o cider, var det väl ! Och där fotograferade jag av en del kort och fotograferade Rolf bl.a. Mycket avhandlades om dagligt liv och minnen !
     Sedan åkte vi till södra Bro och såg om den 3 lekkamraten i detta gäng Sven-Arne var hemma , Och det var han ! Bjöds på kaffe av frun Margateta ! Och foton togs ochså här ! Jaa, tänk så mycket vi lekte tillsammans på 40-talet, vilka minnen ! Och vilken källa vi har att ösa ur från dom åren ! Vår egen !
    Sedan åkte vi hem till Ann-Marie ! Vi hade bestämt att vi skulle ut o äta på stan och sedan skulle dom följa mig till bussen som gick från Södra stationen mot Askersund ! Och på vägen stannade vi som sagt till vid en pizzeria som rekommenderades av mina kompisar ! Hade gott om tid på oss ! Och pizzorna var fina ! Sa till ägaren att hit kommer jag säkert att gå coch äta nån mer gång !
             Sen tog vi då farväl av varndra vid platsen där jag skulle gå på bussen om 10 minuter ! Resan hem gick ochså bra ! Jaa, tänk att bl.a. ha sina gamla lekkamrater inom räckhåll numera ! En av många höjdare i mitt liv !
                 Ytterligare en fin dag i Jahans liv ! Och foton kommer på rad ! Tagna vid besöket !
   Jaa, min mor föddes den 3/12 1915 ! Skrev fel innan , gubbstrutten :) .

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0