En utfärd där det mörkna fort 1

 Det mörkna väldigt fort när min kompis Torsten kom och hämta mig vid 14:30 tiden för färd mot gruvorna en bit öster om Åmmeberg på vägen mot Zinkgruvan ! Här är ett kort från Västerby gruva ! Där vi varit många ggr ! Under mina år i Askersund ! Det här fotot togs med mobilen ! Men sen blev det för mörkt för att fota ! Och här i gruvan inträffade 1768 en av de mest tragiska gruvolyckorna i Sverige ! 12 dödades och varav 10 blev instängda ! Min kompis , Torsten då, har skrivit en bok om detta med titeln Västerby och Garpa gruvor från forntid till nutid !
 Det här fotot är taget med blixt ! Med min vanliga kamera ! Nu är vi på väg nån kilometer för att besöka Garpa gruva ! Har ju visat foton från den gruvan ochså förr !
       Jaa, det här är ett foto från Garpa gruva ! Kan inte säga vilket år ! Här var vi alltså inne idag och inspektera ! 
Och här har vi en vinterbild med samma motiv från gruvan ! Som är för några år sen ochså ! Jaa, Garpa gruva ! Garp betyder tysk ! Och det fanns ju många tyskar inblandade i den gamla gruvnäringen fordom !
  O det här fotot som är taget utan blixt är samma som det ovan ! Och det var så här det såg ut snarare när skymmningen föll ! Man kan ju nästan säga att det blev dubbel motion idag ! Städning på fm o vandring mellan gruvorna på em ! O nu blir det till att se den Engelska antikrundan på play !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0