Jaa, då var det gjort !

 Va då ? Motionsrundan ! Den var härlig trots att det JUST NU i dag är varmare än normalt . Varmare än medelvärdet ! Nu är jag ju inte den som tar ut " elände i  förskott " ! Så härmed meddelas att februari 2008  var mycket över medelvärdet när det då gäller temperaturen ! Och de tre nästkommande åren var februari kallare än normalt ! Oj, vad mycket oro som hade " besparats svenska folket om dom levt i nuet o hade koll på det som varit " !
               Och när det gäller att oroa sig så verkar det som folk har som mall att oroa sig över det i minoritet som inte funkar ! Så här menar jag ! Om vi utgår från siffran 10 ! Om det skulle gå snett  "på min avdelning så står det inte om dom andra 9 avdelningarna som funkar " ! 
           Vi kan ju ta upp något annat i sammanhanget ! I det här med att inte vända på myntet !  Mellan 1980 o 2012 har kommunernas kostnad ökat med 280 miljoner . Alltså under 22 år ! Och kostnaden för välfärden har inte bara ökat mer än priser o löner ! De har ochså ökat mer än både befolkningsökning och antalet äldre ! Källa rapport från organisationen Sveriges kommuner o Landsting kommuner !
                    Ja, neddragningar o annat tittar man på i media ! Men upplyser folk om att det ochså satsats under årens lopp det nämner man inte ! På 1990-talet när jag ochså jobbade drogs det ner på folk i det landsting jag jobbade ! Men delar av svenska folket väljer ständigt " att vända på myntet " och hitta syndabockar ! Det blir många syndabockar under 22 år !
 Och som liberal jag tror forfarande på att Reinfeldt o Löfvén är lika GODA kålsupare när det kommer till kritan ! Har dom något val ? Och efter dom gyllene åren innan 1980-talet så har ständiga problem att få ihop välfärden som ochså gett ökad statsskuld ! Trots att skatteinteckningarna är större än nånsin ! Och mer folk är i sysselsättning än nånsin ! 
               Det är säkert rätt som skrivs på Ledare idag i Nerikes allehanda ! Att det sprids en nostalgi om att allt var bättre förr !  Och i ledaren står det ochså om exempel om att på äldreboenden på 70-och 80-talen saknades det dusch eller bad , ja t.o.m. varmvatten ! Och på början av 2000-talet fanns det en debatt ang. brister inom psykiatrin ! Och som jag själv nämnt så är arbetslösheten inte mycket större nu än den var 2005 !
          Det är mycket stenkastning i den " svenska politiska ankdammen " !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0