Jag kan ju inte rå för om det regnar eller snöar !

Det verkar som det finns 2 läger i Sverige när det gäller vintern ! Ett som håller på gumman Tö o ett som håller på kung Bore ! Själv är jag intresserad av vädret som företeelse även om jag föredrar snö o minus när det skall vara vinter !
 Jag har ju tittat på 10-dygns prognoser för 10 dagar sen. Från 6 olika vädersajter ! 3 fick rätt, de andra som tippat fortsatt flera minusgrader fick ju fel ! O då går det att räkna ut att dom som höll  på minusgrader trodde att högtrycket skulle hålla stånd bättre ! Men det drog sig mera åt sydost !
            Nu, idag är alla överens ! Men det var dom som sagt inte för 10 dar sen ! Jag tycker det är roligast att titta på den seiten som visar hela världen från början ! Sen kan man gå  trycka fram sig till Askersunds kommun via Europa o sen Sverige ! 
         Vad visar nu denna världsbild ! Joo, fortfarande minusgrader i Leningrad t.ex. ! O Moskva har ochså minus ! Askersund har + 1 München har + 3  t.ex. Men kalluftsområdena är de samma  som de i. Sibirien o Kanada, Arktis ! O luften över norra Kanada har nått ner söder över ända ner mot Atlanta, -1 C !  New York längre norrut har 0 grader !
              Jaa, vad visar detta ! Jo det visar att när vi har varmare i Sverige,  så verkar kalluften dra ner söderöver i nordamerika ! Och nått som ochså har betydelse för vädret är de olika vindriktningarna runt högtryck o lågtryck i  områdena i norra världen ! Jaa, runt lågtryck går vindarna motsols och runt högtryck medsols !
          Och man kan tro vad man vill om vädret i framtiden ! Eftersom ingen har facit på detta ! Inte ens de av vetenskapsmännen som ju har bundit upp sig ang "elände".för framtidens klimat ! För nu är det prestige o särintressen i denna fråga ! Och då kör man sitt "självklara race" ! För man kommer aldrig att behöva "stå till svars" för facit 50 till 100 år fram i tiden !
      

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0