Braskande rubriker...

När man läser en del rubriker i media t.ex. på nätet så undrar man vad det är frågan om ! Sverige verkar gå mot ett syndrom där perfektionism o trygghetsnarkomani bygger upp en orealistisk tillvaro ! Där ingenting " farligt " kan hända o ingenting får bli fel ! Det verkar nästan som om inte ens ordet lagom duger längre !
            Följande rubriker har jag sett idag på nätet ! Hästar blir sjuka av välfärd, Många fångar har psykisk sjukdom,  Kosten kopplas till depression mm,mm, " Farlighetsundersökningar " sköljer ständigt över vårt land ! Gör du det så är det farligt..., o.s.v. Jaa, det går att dra upp hur många exempel som hellst ! Och mycket av alla dessa undersökningar som universitet o andra instutitioner står för ändras ju ibland nästa vecka,  ang. det här med vad som är nyttigt o onyttigt att äta t.ex. ! 
          Mycket av det här har ju med särintressen o bussines o göra ! Klimatpaneler bildas av instutitioner med vetenskapsmän med " svansar av politiker o journalister " som har reda på den  " absoluta sanningen " om hur klimatet blir om hundra år och som " dänger varann i huvudet med olika resultat " där endast deras egna står för den absoluta sanningen !
             Som sagt var särintressen o bussines understödda av medias braskande rubriker styr bl.a. Sverige !
        Dagens makthavare är "lobbyister, journalister, populister o statsvetare" ! Och vetenskapliga undersökningar som " sätter myror i huvudet på folk " Dessa undersökningar är understödda av bl.a. miljöpolitiker som springer  "med i den svans som predikar elände ang. framtidens klimat utan facit " ! Mycket genomskådbart !
                        Jaa, jag försöker uttrycka hur jag ser på detta och hur  negativiserat det svenska samhället, folket, börjar på att bli av dennna kanonad av bl.a vetenskapliga undersökningar hit o dit utan facit !
               Och jag själv genomskådar detta som håller på att hända med vårt land där det mesta är bra efter omständigheterna men som sagt.. Vill man hitta ett perfekt land " så får man väl ge sig av till månen " !
          Det här står jag för ! Och jag kommer i optimismens tecken fortsätta att slåss mot väderkvarnar där man hela tiden tar " poäng på svarta braskande rubriker " ! Hoppas att jag får understöd av någon mer !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0