Det här med att vara realistisk !

O inte naiv ! Är man en ohumanistisk person för att man förstår att länders försvar, och försvarssamarbete är en grundplåt i en värld som alltid haft vapen som skydd mot våld och erövringar utifrån ! Hur skulle det sett ut om bara "Nordkorea, Hitler, Stalin, Saddam Hussein,Kark den Tolfte, Djingis Kahn m.fl haft vapen i sin ägo " Ni förstår vad jag menar ! Antar jag ? 
 Varför jag tar upp detta ? Joo, det svenska planet JAS( jakt, attack, spaning, ) 39 Gripen har ju exporterats eller leasats till  en  del länder ! Och Brasilien är ju nyaste köparen ! Och enligt uppgift så är Slovakien intresserat av JAS ! Och om Sverige inte hade varit med i konkurrensen om att sälja detta tydligen utmärkta plan till andra länder så hde något annat land gjort det !
      Några partier i Sverige anser sig slåss på humanismens barikader genom att säga att det är fel att sälja planet ! Det är väl upp till varje land att avgöra om dom vill köpa planet, vare sig landet t.ex heter Schweiz, Brasilien, Sydafrika eller Slovakien ! Om dessa partier kan avskaffa försvaren i världen genom att Sverige inte skall få deltaga i budgivningen när det gäller försäljningen så är dom ju väldigt naiva ! Och Demokratiska länder står för sina egna beslut i frågan ! Men övriga partier i Sverige är överens, även över blockgränsen,,om att vi skall exportera JAS Gripen ! Som väl är !
            Jas Gripen-planet på bilden tillhör Tjeckien !    Foto Commons wikimedia !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0