Det tänker jag göra !

            Eftersom jag verkar tillhöra dom få som har framtidstro vare sig det gäller  "morgondragen eller för hundra  år framåt" utan facit så ämnar jag varje måndag ta ett foto med detta motiv nära idrottsplatsen i Askersund ! Tills det börjar grönska ! Bra att ha i bblioteket på det som jag har facit på !
         Apropå framtidstro ! Visste ni att t.ex medelåldern blir högre o högre i världen ! Oavsett " köttberget " eller inte ! Utrycket fällt av en känd politiker för en del år sen ! Än så länge tillhör väl inte undertecknad  "detta köttberg "? Men jag närmar mig väl det år från år ? Men det oroar jag mig inte för ! Det gör mest andra ! Jag  "skrämmer mest upp folk med att jag skall bli en hundraåring som kliver ut genom fönstret" ! Eller bli lika gammal som min fars morfar Anders i Herminge som blev 93 år gammal ! Och fotograferades vid rishögen i hög ålder !
 Jag är väldigt glad över mina rötter ! Jordbruksrötterna från Närke, Herminge gård där min farmor föddes och  där jag lekt som barn, ett stenkast från farmors  "andra ställe " som döptes till Björneborg dit hon flytta med farfar när han gick i pension ! Jag har sjöfararrötter rån Tölö via min morfar, utländska rötter via min mormor och Värmlandsrötter via farfar. Och som sagt mannen på bilden är Anders Karlsson från Hermige inte långt från Almbro eller Mosås ! Inte " konstigt att man är som man är " med dessa olika rötter ! Likväl som nuet har jag dessa rötter i mitt sinne och är tacksam över dom ! Och bäst känner jag till området Gällersta socken som då tillhörde pappas /Farmors rötter ! Herminge är nämnt på slutet av 1600-talet i Proband  !
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0