Det vimlar det ju av i världen. olika budskap !

Som ingen har facit på ! Men man tar väl åt sig av de positiva budskapen, hoppas jag ! Allt fler chefer för storföretag spår att världsekonomin går mot bättring 2014 ! Detta borde ju glädja kommande regering i bl.a. Sverige. 
         Det här med klimatet är fascinerande ! På dagens SVT-text läste jag följande rubriker !
      Nytt snökaos i USA !  Och på nästa sida stod, som av en tillfällighet Jordens uppvärmning fortsätter !
       Snökaoset kan vi börja med. Det är ju inte så länge sen som polarluften hemsökte USA , nästan ända ner i Florida ! Och i Sverige har ju det gröna och värmen förvandlats till vitt o kyla ! Ochså kyla som dragit ner från vår norra pol med kalluft från ost/nordost !
                Värmeökningen ja ! Men man, NASA, är tvungen att nämna att 2013 var tillsammans med år 2006 och 2009 det SJUNDE varmaste året sen 1980 ! Dom andra åren då ? Innan 1980 ? Eller innan 2013 ?
             Och ibland läser jag om undersökningar som säger att värmeökningen avstannat de sista 16 åren på jorden oavsertt koldioxidutsläppens ökande ?
          Och det här med koldioxid utsläppen ? Och jag har inte läst något på länge om ozonhålens storlek !
         Alla dubbla budskap som man får ! Det har med miljarder o särintressen o göra ! Och dessa särintressen. ofta bestående av olika klimatpaneler/vetenskapliga med undersökningar av olika slag, bestående av vetenskapsmän med en " svans politiker ", pratar för sin vara !
                            Trots negtiviserandet av världen så minskar fattigdomen i världen ! En del länder har fått det bättre ! Jag pratar bl.a. om s.k. U-länder ! Skillnaden mellan fattiga o rika minskar i t.ex. Kina ! Detta land består av 1,3 miljarder människor ! Mer EL behövs för att tillgodose länder med tillväxt, ochså stora länder, som sagt !
             Men på grund av olika särintressen så ökar kolkraftsanvändningen i en del länder ! För att kunna tillgodose befolkningen med elenergi ! Och vilket energislag tror ni har tagit mest liv i världen ! Det tål att fundera på ! När  "man pratar bort " andra energislag som behövs ! Och inbillar folk att " vindsnurror o solpaneler  skall rädda världen " ! Men en del länder börjar bli " fundersamma ang. om dom satsar på rätt häst " !
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0