Jaa, det här med vädret !

Antagligen jordens mest diskuterade ämne , med kunskap om det som varit och med siande om det som kommer i framtiden ! Jag har ju en liten egen undersökning när det gäller 6 vädersajters 10 dyggnsprognoser ! Nu har jag kommit en bit på väg mot den 6/2 som jag tittade på för då 10 dagar sen !  Ett par av dom har ändrat sig när det gäller temperaturen den 6/2 !  Och nu börjar dom som tippat mildare väder att få rätt ! Men det har ändrat sig från dag till dag ! Och det är kampen mellan högtycket i öster o lågtrycken i väster som detta beror på  Skall Gumman Tö ta över ? Det har hänt förr i denna månad ! Det har till och med kunnat regna i februari !
         Det här med lågtryck o högtryck ! Jag har sett att det t.ex har blivit-17 C i Calgary från + för några dar sen ! Och kallluften tar ju olika vägar beroende påbl.a högtrycks o lågtrycks placering ! Nu kanske kalluften över Arktis/Norpolen  letar sig ner över Nordamerika på sin väg söderut ! Och när den gjorde det sist så hade vi ju det grönt här i mellan-och sydsverige !
           Solen, polerna, högtryck, lågtryck, solfläckar , sydvindar, nordvindar, värme, kyla bestämmer vädret o inte några vetenskapsmän ! Med sina sianden !
                Här i Askersund har det snöat igen ! Och är - 3,2 C ! Men någon sajt lovar nån plussgrad i området redan på söndag !
             Kanske jag skriver nått mer innan helgen ! Då  jag inte " är slav under datan " och skriver mina konstateranden ! O veckans V-75 går på Jägersro ! Jaa, det är inte lätt att sia om vad den utdelningen ger och hur dom vindarna blåser ! Jag säger som Uno Hedin ! Lycka till !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0