Jaa, tusentals strömlösa i kallt USA !

Och i området har det inte varit så kallt på 20 år ! Jaa arktisk kyla lamslår halva USA ! Ködknäppen kan drabba 140 miljoner amerikaner ! Och ända nere i södra USA, Lousiana o Florida kan det bli minusgrader ! I delstaten Teneeesee kan det bli det kallaste dygnet på årtionden ! källa svt.se
             Och allt det här beror på att en cirkulerande kall luftmassa som i vanliga fall finns över norra Kanada har rört sig betydligt längre söderut ! Och tydligen är det inte första gången, som sagt.
            Det är kanske ingen tillfällighet att jag varje måndag påpekar hur kallt det är i t.ex. norra Kanada o Sibirien !  Det är inte nån växthuseffekt som styr jordens klimat ! Det är solfläckar o lågtryckens o högtryckens placering !
               Och t.ex ett enda stort vulkanutbrott kan kyla ner jordens klimat ! Det har hänt förr i jordens klimathistoria !
 Jaa, så här ser det ut idag i Askersund i den 3 gradiga värmen ! Olika falla ödets lotter utan påverkan av nån växthuseffekt ! Det har påpekats av metreologer även när det gällde orkanen över Filliphinerna ! Vi får väl se när kylan drabbar t.ex. södra Skandinavien ! Ett annat år eller i år.! Det har ochså hänt förr liksom plussgrader i januari ! Ja just det varje måndag skall jag ta ett foto med denna vyn tills det grönskar ! Det blir foton som jag kommer att ha facit på för nuet och det som varit ! Och utan eländespredikningar för framtiden !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0