Jag påstår inte att allt var bättre förr...

...mycket är bättre nu ! Men andan i skolan ? Politikerna skyller på varandra men ingen sätter ner foten o påpekar eget o andras ansvar ! Allting går ut på att ta politiska poäng på varför skolan är som den är !
               Detta tänkte jag på idag när jag förstod att jag inte kunnat motionera så ihärdigt om jag inte varit utsövd ! 
                    Och är man inte utsövd när man går till skolan som elev är det knappast skolans fel.! Det är på tiden att gränssättningarna i hemmet förstås att vara för barnens bästa !  Och att inse att gränssättningar i skolan görs av humanism och omtanke ! Inte för att visa makt ! Elever är människor liksom lärarna ! Men betyder det inte att livserfarenhet är nått som skall respekteras ! Och i skolklassen måste det var en lärare som är chefen ! Inte dom som ständigt " tuffar till sig för att ta kamratliga poäng " !
                   Jag blev ganska betänksam idag ! På min motionsrunda  träffa jag en man som prata om att en släkting har nån i släkten som är lärare ! Hon eller han satt o grät på rasterna ! Så elaka var dessa fjärdeklassare !
                 Och jag kan på mina rundor träffa på lite äldre skolpojkar som när dom möter mig spottar åt sidan, säger nått dumt som går hem hos de andra o hånflinar ! Det har hänt flera ggr ! Den självklara o behövliga respekten för bl.a.  lärare o oss äldre finns inte ! Gränssättningar hemma verkar saknas ! Och när dom inte fungerar så verkar inte föräldrarna ha självinsikt utan skyller på politiker o lärarna !
  Men vi får ju ha lite foton från dagens motionsrunda som gick i en timme i hög fart, norrut tur o retur ! Några skolpojkar mötte jag inte men jag har sagt några sanningens ord till dom när dom " använt mig som ett poängtagningsobjekt " , för att imponera på kompisarna ! 
              På fotot ser ni Kvarnbacken som ligger nära ett naturreservat med samma namn !
 Och sen vände jag på klacken o gick hem söderåt igen ! Vintern fortsätter ! Och det kan även vara tunt molntäcke när det är högt tryck ! Min barometer står högt ! Sjunker den så kan det ju bli snö o blåsigt t.ex. om lågtrycket går söder om oss eller snabbt förbi oss ! Österut !
         Nu närmar sig helgen ! Spännande med bla. V-75 på Bergsåker . Och sen går det ett x-tra V-75 på söndag ! Trevlig helg ! Håller med " förnumstigheterna " på bloggen som vanligt ! Till måndag !

Kommentarer
Postat av: Lady

Jag instämmer helt i ditt inlägg om skolan. Det har gått rent åt fel håll men det var ju moderaternas önskemål. De vanliga dräggen ohyfsade arbetarklass.de fina ungarna är väluppfostrade och går på friskola. Tack och lov har många som förblindades av moderaternas snack nu fått upp ögonen och insett att välfärd för alla är bättre än bara välfärd för de som redan har det gott. Höstens val kommer onekligen bli spännande.

http://pco-s.blogspot.se/

Svar: Jag tror det är fel att skylla på allt som har hänt efter 2006 ! Allting började långt innan ! När ordning o reda o respekt för lärarna försvann i den svenska skolan ! I nån slags iver att " alla skulle ha lika mycket att säga till om " ! O inga gränser fick sättas ! Det hela började redan när gränser slutade att sättas i hemmet ! Det är nog att göra enkelt för sig att skylla enbart på moderaterna !
Jan i Askersund

2014-01-25 @ 23:27:49
URL: http://pco-s.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0