lite yra i mössan är dom, vädersajterna !

Tittar varje dag på 6 st, alla reklamfinansierade utom en ! Den ena dagen i Askersund, södra Närke, skall kylan fortsätta med minusgrader den, andra med nån plussgrad. Och ibland stämmer dom inte för nästa dag ! Och ibland är det både och ! Och tittar man på deras 10.dygns prognoser så ändrar det sig snabbt från nån plussgrad till - 6 !
             Jaa, en del tjänar väl grova pengar på sitt siande i tidningarna t.ex. ?  Och eniga är dom nästan aldrig ! 
Man kan ha roligt åt det mesta ! Men dom här vädersajterna verkar ju inte ha samma information via sateliter eller framtagna teoretiska datamallar ? Eller dom är så "illfundiga " så att dom skiljer sig åt för att överleva ?
            Jag får väl ta fram min slogan ! När dom inte prickar rätt på en 10-dygnsprognos hur kan dom då pricka rätt i hur eländigt vädret skall bli om 50-100 år !  Håller man inte med om det sistnämnda så räknas man ju som en " förrädare " !               Här i Askersund snöar det mycket o är -3 grader ! O när det gäller vädersajter finns det säkert många fler än dom 6 jag har hittat ! Men jag själv gör statistik varenda dag på deras prognoser till den 6/2 ! Började när jag titta på tiodygnsprognoser ! Och det skall bli väldigt intressant att se hur resultatet blir ! Och hur mycket dom skiljer sig  !
             Och ännu mer road blev jag för nån vecka sen då en kvällstidning skrev på sin löpsedel om hur vädret skulle bli i sommar o hela 2014 ! Att dom orkar hålla på, journalisterna ! Men snart skriver dom väl hur vädret skall bli 2020 ochså eller om 50 år, 2064 !
                   Framåt i tiden ! Jag tror inte vädret i Skandinavien blir så påverkat av vädret framåt i tiden ! Vi är ju nära golfströmmen o nära nordpolen ! Och solfläckarna har ju ochså betydelse ,solens lyskraft  o så, läste jag nånstans ! Det kan ju faktiskt bli kallare om 50 år ! Om solens strålar inte värmer riktigt lika mycket !?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0