Vad säger nu siarna !?

Jaa, vare sig det är 10 dagar eller hundra år framåt i tiden när det gäller att beskriva hur vädret o klimatet blir, så är det ju sanning i mitt påstående att det är ett siande ! Förr i tiden hade man ju inte datorer med teoretiska mallar att ta till när man skulle förutspå vädret ! Men domedagspredikningar fanns ju o dom har ju inte slagit in ! Eller hur ?
                 Skall man hårdraga det så är en del vetenskapsmän/ metereologer, klimatpaneler med särintressen, vår tids "domedagspredikanter " ! Nu behöver ju inte dessa människor ta ansvar för sina budskap om hur vädret blir om hundra år !
         Australien är det väldigt varmt i just nu ! Men där har det ju alltid varit varmt sen mätningarna börja som det heter ! Och lika varmt vid några tillfällen som nu ! Jag läste att dessa mätningar har ägt rum i 126 år. Men hur tillförlitliga var mätningar förr i tiden ? En del säger rent av tvivelaktiga ! Och hela tiden handlar det inte om stora skillnader i medelvärdet ! 
            I ett inlägg jag läste  förra året så sades det att värmen är " en het " fråga  i Australien eftersom regeringens omstridda politik utgår ifrån att det skall införas " klimat" skatter o dyl-någonting !  Och inlägget avslutas med ! -Så vädret i Australien är inte vetenskap utan polititik . Försiktighet anbefalls, kritiskhet rekommenderas och tro inte på allt vad som nyhetsbyråerna kommer med !
           Inlägget kommer från Ekonomist( ej verifierad) 04-03 -2013. 
         Och källan där det går att läsa mer inlägg är svenska.yle.fi/artikel/2013/03/04/varmaste-sommaren-någonsin-i-australien
              Jag tror väl att debatten i år handlar om samma " särintressen " !? Och det här med att värmeökningen har stannat upp på jorden de 16 sista åren dementeras mindre o mindre ! Och de tjocka isarna på Antarktis, inte så förskräckligt långt från Australien pratas det inte om ! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0