Vem vill inte vara brevduva !

  Här har vi en bild på dom ! Och jag själv skall vara brevduva idag ! Gå och dela ut post på ett område nära där jag bor ! Innan har jag haft ett område längre bort ! 
               Joo, vi som delar ut post till våra pensionärskolleger i SPF kallas för brevduvor ! Sparar kostnader för frimärken ! Det här blir ju dagens motionsrunda !
               Fredsduva ? Jaa, det hade jag gärna vilja  varit i Syrien. Situationen för folket där är ju fruktansvärd ! Jag undrar om dom haft det så dåligt förr i landet ?  Det  tråkiga är att i ett inbördeskrig så " bryr sig inte kulorna om om dom kommer från höger eller vänster ", från revolutonärer eller regeringstrupper ! Jag tror att folket i Syrien svälter mer än någonsin nu ! Var det det som var meningen !?
 Och de här islamistiska rebellerna  som bl.a. är Al-Quida kopplade gör ju inte saken bättre ! Och nu slåss dom mot andra militanta grupper som kallas moderata ! Alltså är det även ett inbördeskrig bl.a. de s.k. revolutionärerna !
                        Det här med att utropa den " Arabiska våren " som gjordes för några år sen.var ganska naivt ! Är inte folk/ journalister inlästa på det största problemet i stora delar av den Islamska världen ?  Den 600- åriga fiendskapen mellan Sunni-och Shiamuslimer, Som då resulterar i fanatiska militanta grupper som Talibaner, Al Quida m.fl.! Jaa, se bara hur det är i Irak nu ! O i Egypten har militären tagit makten igen för att få ordning efter det s.k. denmokratiska valet !
            Och i Libyen t.ex  finns det ju mycket olika militanta grupper ! En milisgrupp där vill sälja olja från blockerade hamnar ! Detta motsätter sig det Libyska försvarsdepartementet  som säger att alla oljetankers som försöker lasta olja skall förstöras !
                  Fakta i nuet från SVT-text ! Och egen kunskap  om situationen " bakom det mesta " Och  angående att inte alltid revolutionärer " har rent mjöl i påsen " !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0