Ytterligare en helg som man har facit på !

Och som vanligt är jag tacksam att jag varit med om ytterligare en helg som jag " inte tog ut elände i förskott över " ! Och vädret tar jag inte heller " ut elände i förskott över " beroende på siffror bakåt i tiden som varit  lika varma eller kalla ! Exempel Adelboden i Scweitz där man knappt kunde genomföra alpina tävlingar för nån dag sen ! P.g.a. värmen ! Detta hade inte inträffat PÅ 50 ÅR ! Kunde det vara så varmt då ? Härom dan skrev jag om en av vintrarna i Sverige som varit regnig o varm för 83 år sen, ända tills snön kom o Svenska skidspelen i Arvika kunde genomföras i mitten, slutet av februari ! I Lake Louise i USA fick i slutet av november 2013 tävlingar de första tävlingarna för säsongen i alpint skjutas upp några timmar p.g.a. kyla över -40 C ! 
              I Askersund hade vi vinter i halva december nån vecka ! Inte ovanligt ! Nu har vi fått snö och minusgrader i Askersund, o nästan i övriga Sverige kanske utom de sydligaste delarna ? Jaa, det här ältandet om växthuseffekten o vädret i framtiden " har satt skygglappar på media o svenska folket " ! Att veta hur det varit förr i tiden verkar vara mindre viktigt än att veta hur framtidens väder blir utan att det finns facit över det !!!
             Idag har Askersund- 16 C ! Strålande sol och vitt som lyser upp ännu mer !  Och i Arktis hade Grise Fiord - 34 C, Nuuk - 16 C och Verkhyansk - 46 C !  MC Murdo Stn hade + 1 C, närliggande flygfält Williams fFeld minusgrader och Sydney i Australien hade + 21 C ! Som sagt det finns något som heter sydpolen ochså !
               Jag har tittat på vädret framåt enl. en del vädersajter ! 10, 15 dagar framåt ! Dom är inte riktigt eniga men en del pratar  om snö och 0-gradigt längre fram i veckan ! Eller nästa. Och ostliga vindar. Och Östersjön t.ex. är ju varm för årstiden, inget nytt ! Då kan det ju bli mycket snö i vissa delar av landet ?
                 Själv skall jag motionera i den vackra naturen ! Och utföra ärenden på stan. Eftersom jag har facit på vädret så vet jag att jag nån av de senaste vintrarna motionerat i - 25 C vid den här tiden. I strålande solsken !
                   Och solen finns vare sig den är ovan molnen eller ej ! Det torde vara det allra viktigaste för klimatet oavsett !!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0