Även om jag inte är vän med den ..

....så tycker jag det är intressant att följa åskans väg i Sverige ! Just nu 13:40 åskar det mest över Stockholms-området och i sydvästra Götaland , kring Laholmsbukten o upp en bit ! Om det är blixtkaos ? Jag vet inte vad definitionen på blixtkaos i Sverige är ! Det enda jag vet är att blixtkaos  torde vara mycket vanligare i andra delar av Europa o andra Världsdelar ! Skulle man räkna det efter människoliv så torde ju Sverige komma lindrigt undan !
 Vid den här minneslunden på norra kyrkogården i Askersund brukar jag sitta o filosofera ibland ! idag gjorde jag det efter en härlig cykeltur !  Här finns även en vacker asklund ! Jag har inte svårt för att sitta på kyrkogårdar o filosofera ! Men  sitter naturligtvis  inte där om det är blixtkaos ! Jaa, Katarina kyrkogård brukade jag sitta på när jag bodde på söder i många år i slutet av maj ! Gällersta  kyrkogård är inte obekant, inte heller i mellersta kyrkogården i Malmö, katolska delen är mig okänd ! Där är min mormor begravd ! Varit där många ggr. Liksom på kyrkogården  i Simrishamn m.fl. ställen !
              Vad jag filosoferar om ? En del om Sverige filosoferar jag ! Ang. att acceptera att även vi medborgare i landet kan usättas för faror av olika slag som vi inte kan försäkra oss mot vare sig vi är unga eller gamla ! Nån stans funderar jag på om folk " kan göra upp med den tanken " !? Att den här vägen skall vi alla vandra ! Och  att acceptera detta har inte med negativt tankesätt att göra ! Kanske det rentav kan göra att vi kan göra oss av med en del ångest o sätta ner fötterna på jorden ! Framtidstro kan man väl ha även ifall vägen framåt mot"målet " är fastställd även om vi inte vet när vi når det o hur snabbt ! Hur mycket skall vi acceptera det som är " det mest fastställda i livet " ! 
                 Vi hade ju ett program i TV som hette Döden, döden, döden ! Där fick jag ju " vatten på min kvarn " så att säga ! Hoppas många såg det ! Sen tror jag att i det gamla samhället i Sverige , bondesamhället t.ex. var man betydligt mer realistiskt o naturligt inställd till döden ! 
                    Ja, jag har ingen anledning att som 76-åring inte acceptera livet som det är ! Det betyder inte att man är nån " döddansare " om nu nån tror det ! Och i kväll skall det bli kul att se på Engelska Antikrundan, om jag får för Tor !
                      
                      
              
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0