Det är mycket intressant !

I dag har jag varit inne o tittat på de kalla platserna i Världen ! Och alla vet väl hoppas jag att när det är sommar i Antarktis så är det vinter i Arktis, o tvärs om ! Australien ligger ju inte så långt från Antarktis så där är det " vinter " nu !
          Jaa, idag tar vi temperaturer från de platser jag brukar referera ! Och då har vi Antarktis först ! Det högt liggande Vostok Stn. har idag - 66 C, det lägre belägna , vid  ytan Mc Murdo stn. har -34 C !
            Då tar vi Arktis som ochså delar av Ryssland räknas till ! Förutom Kanada , Grönland o norra Skandinavien ! O det är intressant ! I Vekhoyans i Sibirien är det + 26 C, Norra Grönland är det + 3 C och i norra Kanada, Grise Fiord är det ochså + 3 C ! Men när vi har vinter på norra halvklotet så brukar Grise Fiord t.ex. ha - 35 C och Verkhoyansk minst lika mycket ! Och just nu skiljer det som sagt 22-23 C mellan dessa platser ! Och Thule på norra Grönland hade + 3 C och Nuuk på södra hade + 4 C !
                  Det pratas ju mycket om Jordens temperaturhöjning mot år 2100 ! Trots att den planat ut de sista 15 åren har,  räknats ut med FACIT på det ! Jag tror fortfarande att det är jorden med sin atmosfär , havsströmmar, havsdjup, orkaner mm. och  månen och solen samt t.ex. oförutsedda händelser utan facit som bestämmer mer än vetenskapsmännen hur klimatet skall bli 2100 ! Mer än " fördärvande, köttätande män i sina stadsjeepar " !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0