Jaa, ser åter ut att bli en strålande dag !

 Visst blir det en motionsrunda idag  ochså ! Med hämtning av v-75 program ! Vad jag kommer o ägna mig åt i eftermiddag är att titta på temperaturen på olika ställen i världen ! Såg just nu att London inte har så varmt som Askersund ! Kan ju ändra sig till i em. 
          Apropå vädret så svängde sig en hallåman igår  med ordet extremvärme ! Då undrar man vad värmen kallades i Ultuna 1933 i juli då det var + 38 C ! Jaa, för min del glöms bl.a. inte somrarna på 40-talet när familjen bodde utanför Hjo i sommarstugan ! 50 meter från stranden ! När det en del somrar blåste ostan o vi hade rena rivieran i veckor ! Vattnet var då ständigt över 20 C ! Men visst kunde några regna bort ! O kraftiga värmeåskväder kunde ochså uppenbara sig !
  I bl.a. de journalistiska kretsarna så svänger man sig ju med ord, uttryck numera som t.ex. monsterväder, extremväder mm.Detta gäller alltså vårt land ! Monsterkyla på väg, extremvärme på väg mm,mm, ! Allting går att sälja med mördande reklam, bl.a. tidningsexemplar !
         För min del som ochså tittar på facit o inte bara siar om elände i framtiden så komms det fram till att är bättre på många sätt i världen idag , oavsett konflikter ! Och den numera stora befolkningen på över 7 miljarder ! Nää, det är journalistiken som med sina svarta rubriker koncentrerar sig på det usla och siar om elände i framtiden !  Massmediala har stor makt och är man inte påläst så trillar man ner i negativitetens mörka håla ! 
                 Det går att hitta det som är positivt i Sverige, Världen ! Men det säljer inte !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0